BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.400,38
HABER /  GÜNCEL

Irak: Kürt güçler IŞİD'e üç ayrı cephede saldırdı

Irak'ta Kürt güçlerin üç ayrı alanda IŞİD'e saldırı başlattığı bildiriliyor. Kürt güçlerin Suriye-Irak sınırındaki Rabia kenti çevresinde IŞİD'i önemli ölçüde gerilettiği aktarılıyor.

Abone ol

Irak'ın kuzeyinde Kürt güçlerin IŞİD'e (Irak Şam İslam Devleti) karşı üç cephede saldırıya geçtiğini bildiriliyor.

Fransız Haber Ajansı (AFP), Kürt güçlerinde içindeki simini açıklamayan üst düzey yetkililerin verdiği bilgilere dayandırdığı haberinde, saldırıların Suriye-Irak sınırındaki Rabia kenti çevresinde, Musul'un kuzeyinde ve Kerkük'ün güneyinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Peşmerge içindeki üst düzey bir isim AFP'ye, Kürt güçlerin As-Saudiye ve Mahmudiye köylerini almaları ardından Rabia kentine girdiğini söyledi ve "Kara birlikleri şimdi Rabia'nın merkezinde savaşıyor" dedi.

Rabia, Musul'un yaklaşık 100 kilometre kuzey batısında.

Doğan Haber Ajansı da Peşmergelerin bu sabah Rabia bölgesinde 30 ayrı noktaya operasyon düzenlediğini belirtti.

Erbil merkezli haber kanalı Rudaw ise 'Peşmerge güçleri ve YPG (Halk Savunma Birlikleri) savaşçılarının Rabia kentinin kontrolünü ele geçirdiğini' belirtti.

Çatışmalar devam ediyor

AFP'ye konuşan yetkili, kentin yaklaşık 60 kilometre kuzeybatısında bulunan Zumar'da da Peşmergelerin IŞİD'e saldırdığını belirtti.

Zumar, Irak'ın en büyük barajının gölünün yakınlarında yer alıyor ve Kürtler ile IŞİD arasında çatışmalarda kilit bir konumu bulunuyor.

Güneyde ise Peşmerge güçlerinin IŞİD'in elindeki Dakuk kasabası çevresindeki köyleri geri aldığı aktarılıyor.

Peşmerge Komutanı Westa Rasul AFP'ye, "Saad ve Halid köylerini özgürleştirdiler. Peşmerge şiddetli bir muharebe ardından alanın tam kontrolünü sağladı" dedi.

Doğan Haber Ajansı ise 'bu sabah, Peşmergelerin ve PKK'lıların Kerkük'e bağlı üç köye operasyon düzenlediğini, çatışmaların ardında iki köyün Kürt güçlerine geçtiğini' bildirdi.

Rudaw haberinde, "Dakuk'ta Peşmerge güçleri ve HPG (PKK'nın askeri kanadı) gerillaları sabah erken saatlerde IŞİD'e karşı geniş çaplı bir operasyon başlattı" diye yazdı.

Westa Rasul, Peşmerge güçlerinin Kerkük'ün 30 kilometre güneyindeki El Wahda köyüne ilerlediğini söyledi.

Üç ayrı çatışma alanında da ölü ve yaralıların olduğu aktarılıyor.

Bu arada koalisyon uçaklarının Irak'taki hava saldırıları devam ediyor.