BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Irak İranlı ajan kaynıyor

Irak'ta rejimi bozmak amacıyla İran adına çalışan ajan sayısını duyduğunuzda pes diyeceksiniz.

Abone ol

İran'ın ana rejim muhaliflerinden İran Ulusal Direniş Komitesi'nin Almanya grubunun yayınladığı raporda, Irak'ta, rejimi bozmak adına yaklaşık 32 bin Iraklı'nın İran adına çalıştırıldığı ileri sürüldü.

Ajanların Irak rejimini bozmak ve hükümeti işlemez duruma getirmek amacıyla çalıştığını savunan Dabiran, İran'ı bu ajanlara aylık milyonlarca dolar para ve silah göndermekle de suçladı.

Irak'taki ajanların İran Devrim Muhafızları'nın seçkin ideolojik ordusu tarafından çalıştırıldığını da rapor eden Dabiran, ajanların Arapça ve Farsça hesap bilgilerinin de bulunduğunu ve her ay paralarını riyal olarak almakta olduklarını kaydetti.

Dabiran, "İran; Irak'ın başkenti Bağdat'ın tüm bölgeleri, ülkenin güney, kuzey ve merkezinde bir terör ağı inşa etti" dedi. Öte yandan ABD Yönetimi, İran'ın Irak'ta girişimleri bulunduğunu ileri sürmüş, bu iddiaların çok yakın zamanda detaylarıyla yayınlanacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack da, "Irak'ta İran ajanları bulunduğuna dair kesin kanıtlar var. Bu ajanlar kişisel olarak ve gruplar halinde İran Hükümeti adına çalışmalar yapmakta" demişti.