BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Irak ABD'nin IŞİD'i vurmasını resmen istedi

Irak ABD'den Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) hava saldırısı düzenlenmesini talep ettiği öğrenildi.

Abone ol

Irak'ın ABD'den radikal İslamcı terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yönelik hava saldırısı düzenlemesi talep ettiği ABD tarafındanda doğrulandı.

El Cezire'de yer alan haberde Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin bir Arap televizyon kanalına IŞİD'in adını vermeden 'militanlara' karşı havasaldırısı düzenlemesini ABD'den resmen talep ettiği belirtilmişti. Bundan kısa bir süre sonra Reuters'a konuşan ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, haberi doğrulayarak, "Irak hükümeti IŞİD'e karşı hava saldırısı talebinde bulundu" dedi.

Bu talebin tam olarak ne zaman yapıldığını açıklamayan Dempsey, Amerika'nın bu talebe bir karşılık verilip verilmeyeceği konusunda ise net bir açıklama yapmayarak şöyle konuştu: "IŞİD'e onları bulduğumuz heryerde karşı gelmek ulusal güvenliğimizin bir parçasıdır."Beyaz Saray yetkilileri sızdırmıştı. Geçen hafta iki Beyaz Saray yetkilisi, hava saldırısı için hazırlıklara başlandığını ve Suriye'yle Irak'taki IŞİD bölgelerine hava kuvvetleriyle yada donanma uçaklarıyla askeri harekat düzenleneceğini basına sızdırmıştı. ABD (Pentagon) Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u ele geçiren IŞİD'e karşıolası hava operasyonu için ikinci bir savaş gemisini 16 Haziran'da bölgeye göndermişti.