BIST 10.644
DOLAR 32,10
EURO 35,10
ALTIN 2.524,26

iPhone'ların şarj ömrü uzayacak

iPhone'ların şarj ömrü uzayacak

Teknoloji devi Apple’ın dünya çapındaki tüm yazılımcılar ve geliştiriciler için düzenlediği WWDC 2015'te Apple iOS 9 ve beraberinde gelen yenilikleri dünyayla paylaştı

iPhone'ların şarj ömrü uzayacak

Teknoloji devi Apple’ın dünya çapındaki tüm yazılımcılar ve geliştiriciler için düzenlediği WWDC 2015'te Apple iOS 9 ve beraberinde gelen yenilikleri dünyayla paylaştı. iOS 9 ile birlikte gelen önemli özelliklerden biri iPhone'ların batarya ömrünü 3 saat daha uzatması beklenen düşük enerji modu olacak. Ayrıca sizi bilinmeyen bir numara aradığında da artık o numaranın kime ait olduğunu o an öğrenebileceksiniz!

iPhone'ların şarj ömrü uzayacak

Yepyeni özelliklere kavuşan OS X El Capitan, baştan aşağıya yenilenmiş durumda. Federighi’nin tanıttığı özellikler arasında ‘Spotlight’ olarak ifade edilen bilgisayar içi arama motoru oldukça geliştirilmiş durumda. Bu özellik sayesinde kullanıcılar bilgisayarda aradıkları dosyalara daha hızlı ve ayrıntılı bir şekilde ulaşabilecek.

iPhone'ların şarj ömrü uzayacak

OS X El Capitan’ın en dikkat çeken özelliği ise ekranın ikiye bölünmesi oldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, tek bir ekran üzerinde çok daha verimli çalışabilecek. Açık olan uygulamalar arasında da çok daha rahat bir geçiş yapılabilecek. Bu da Mac kullanıcılarının verimliliklerini attıracak.

Paylaşılan bilgilere göre kullanılan ‘Metal Mac’ adındaki yeni teknoloji sayesinde yeni işletim sistemi bir öncekine göre 1.4 kat daha hızlandı. Bu hız sayesinde e-postalar 2 kat, PDF dosyaları ise 4 kat daha hızlı açılabilecek. Geliştirilen Metal Mac teknolojisi sayesinde batarya ömrü de attırıldı.

iPhone'ların şarj ömrü uzayacak

SIRI'YE BİR MİLYAR KEZ SORU SORULDU

OS X El Capitan’ın ardından geçtiğimiz aylarda Türkçe anlamaya ve cevap vermeye başlayan Siri’deki yenilikler tanıtıldı. Siri’ye haftada 1 milyar kez soru sorulduğunu belirten Federighi, Siri’nin yeni sürümünün daha da akıllı özelliklere sahip olduğunu gösterdi. Buna göre Siri’de hatırlatma özelliği yer alıyor. Örneğin, artık randevularınızı veya herhangi bir planınızı Siri size tanıtacak. Hatta hatırlatmakla da kalmayacak ve trafik durumuna göre kullanıcılara önerilerde bulunacak.