BIST 10.115
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.408,55

İnternet tarihinin ilkleri

İnternet tarihinin ilkleri

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte artık saatlerce internet aracılığıyla dünyaya bağlanıyor. peki ama internetin ilklerini hiç merak ettiniz mi? işte internetin ilkleri. (kaynak: www.chip.com.tr)

İnternet tarihinin ilkleri

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte artık saatlerce internet aracılığıyla dünyaya bağlanıyor. Peki ama internetin ilklerini hiç merak ettiniz mi? İşte internetin ilkleri. (Kaynak: www.chip.com.tr)

İnternet tarihinin ilkleri

İlk fotoğraf
İnternet üzerinden ilk paylaşılan fotoğraf, 4 kadının birlikte poz verdiği, çok özel bir fotoğraf karesiydi. Tim Berners-Lee tarafında kurulan ve ardından World Wide Web adını yeni bilgi sisteminin ilk adresi http://info.cern.ch idi. Berners-Lee, yazılımcı olan Silvano de Gennaro'dan CERN partisinden çekilen bir fotoğrafı taratmasını ve ardından bu sayfada paylaşmasını istemişti. Ancak Gennaro, Lee'nin fotoğrafları taratmaktan tam olarak neyi kastettiğini başlarda anlayamadı. Aslında Lee'nin istediği söz konusu fotoğrafı sunucuya yüklemek ve linkini site üzerinden paylaşmaktan başka bir şey değildi.

İnternet tarihinin ilkleri

İlk e-posta
İlk defa programcı Ray Tomlinson tarafından 1971 yılında oluşturulan e-posta'dan önce de elektronik posta gönderilebiliyordu. Ancak bu postaların gönderilebilmesi için aynı bilgisayarı kullanmak gerekiyordu. Tomlinson ise e-posta'nın bugünkü görünümüne ulaşmasını sağlayan önemli bir isimdi. @sembolü ile kullanıcıyı makinesinden ayıran Tomlinson, böylece dilediği bilgisayara e-posta yollayabilmeye başlamıştı. Peki Tomlinson, ilk e-posta'sında ne yazmıştı dersiniz? Bugün ona bu soruyu yönelttiğimizde net bir cevap alamıyoruz; ancak ilk mesajın "QWERTYUIOP" veya benzeri kelimelerden meydana geldiği sanılıyor.

İnternet tarihinin ilkleri

İlk Spam e-posta
İlk e-posta'nın gönderilmesiyle birlikte spam e-posta'ların da önü açılmış oldu. 1978 yılında ilk kez Gary Thuerk tarafından gönderilen spam, o yıllarda internetin son derece yavaş olması nedeniyle kullanıcıların büyük tepkisini çekmişti; zira alınan e-posta'nın indirilmesi uzun zaman alıyordu ve alınan bu e-posta'nın spam çıkması, büyük tepki çekmişti.