BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İNTERNET SİTESİNE VERDİĞİ SAHTE İLANLA DOLANDIRDI

İnternet sitesine sahte ev ve otomobil ilanı vererek dolandırıcılık yapan zanlı yakalandı. Zanlının bu yöntemle 10 kişiyi 22 bin TL dolandır...

Abone ol

İnternet sitesine sahte ev ve otomobil ilanı vererek dolandırıcılık yapan zanlı yakalandı. Zanlının bu yöntemle 10 kişiyi 22 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı.
İddiaya göre, Önder G. adlı şahıs, internet sitelerine sahte ilan vererek satılık ev ve otomobil almak isteyen vatandaşlardan kapora aldıktan sonra kayıplara karışıyordu. Zanlının bu yöntemle dolandırdığı 10 kişi, savcılığı şikâyette bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlıyı evinde yakaladı. Emniyette ifadesi alınan zanlı suçlamaları kabul etmezken, evinde yapılan aramada 5 adet cep telefonu, telefon sim kartları ile bir adet sahte emekli polis kimliği ele geçirildi. Zanlının vatandaşları iş bulma vaadiyle ve gümrükten ucuz mal bulma sözüyle kapora alarak dolandırdığı da ortaya çıktı. Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edilen zanlının 24 ayrı suçtan arandığı ve 17 kez benzer suçlardan dolayı emniyete geldiği belirtildi.
(İHA)