BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,12
GÜNCEL

'İnsanları kurtarıyorum seni kurtaramıyorum anne'

Doğu Guta'da rejim bombardımanında enkaz altında kalan annesini bulan Sivil Savunma görevlisinin yakarışı yürek burktu. 'İnsanları kurtarıyorum seni kurtaramıyorum anne. Hasbünallah. Allah'ın rahmeti üzerine olsun annem'

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin sivil katliamına sahne olan Doğu Guta'da, bir sivil savunma yetkilisinin, can veren annesini bulduğu an ve yakarışları görüntülere yansıdı.

Beşşar Esed rejimi, başkent Şam'ın abluka altında tuttuğu Doğu Guta bölgesinde dün hava ve kara saldırılarında 75 sivili öldürüldü.

Saldırılar sırasında arama kurtarma faaliyetlerini yürüten Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) 104. Şube amiri Samir Selim, annesinin yaşadığı evin bulunduğu sokağa bomba düşmesiyle bölgeye intikal etti.

Selim, yıkılan evleri ve sivil kayıplarını belgelendirmek amacıyla video kaydı yaparken annesinin enkaz altında sıkışmış cansız bedenine rastladı.

Sivil Savunma'nın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüde, telsizle yardım isteyen Selim'in şunları söylediği duyuldu:

"Anne lütfen kusura bakma! Ebu Fehid, Amir, gelin ne olur annem enkaz altında ! Kriko getirin. Annemi çıkaramıyorum! Hasbünallah! Ben insanları kurtarıyorum seni kurtaramıyorum anne. Hasbünallah ! Allah'ın rahmeti üzerine olsun annem. Rabbim seni bize şefaatci eylesin. Allah Beşşar'dan ve çocuklarından bunun intikamını alsın. Bu kadın 80 yaşında! Ne silahlı, ne de terörist. Yarabbi, Yarabbi güçsüzüz. Allah'ım bizleri muzaffer eyle. İnsanları kurtarıyorum seni kurtaramıyorum anne!"

Sitene Ekle
Etiketler