BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,71
ALTIN 2.408,21
HABER /  DÜNYA

İnsan avı sokakları boşalttı

ABD'nin Boston kentindeki maraton saldırısıyla ilgili aranan iki şüpheliden biri öldürüldü, diğerini yakalamak başlatılan geniş çaplı operasyon devam ediyor.

Abone ol

Güvenlik güçlerinin 'evlerinizi terk etmeyin' uyarısı nedeniyle Boston sokakları neredeyse tamamen boşaldı. 

ABD'nin Boston kentinde 3 kişinin öldüğü ve 176 kişinin yaralandığı saldırının failinin yakalanması için başlatılan operasyon tüm hızıyla devam ediyor. ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı, şüphelilerin isimlerini Dzhokhar A. Tsarnaev (19) ve Tamerlan Tsarnaev (26) olarak açıkladı.

ABD'ye 2000-2003 yılları arasında geldikleri düşünülen kardeşlerden 26 yaşındaki Tamerlan Tsarnaev, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldü.

19 yaşındaki Dzhokhar A. Tsarnaev'in yakalanması için ise tam bir insan avı başlatıldı.Zanlının Watertown banliyösündeki bir evde saklandığını düşünen polis, kimsenin evinden çıkmamasını ve halkın kapılarını kilitleyerek evlerinden ayrılmamasını istedi.

Polis, güvenlik güçleri mensubu olmayan kişiler dışında kimsenin evlere alınmaması gerektiğini belirtti. İnsan avı, ilk olarak Waterfront'ta ilan edilirken, Boston Emniyet Müdürü Ed Davis daha sonra 'tüm şehrin' evinden çıkmamasını istedi.

Güvenlik güçlerince yapılan bu uyarı dikkate alan Boston sakinleri sokakları neredeyse tamamen boşalttı.

CNN, Waterfront'ta şüphelinin saklandığı düşünülen evlere 'bubi tuzağı' riski nedeniyle operasyon düzenlenmediğini belirtti.

'HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİM'

Boston polisinin peşine düştüğü 19 yaşındaki Dzhokhar A. Tsarnaev ise internette yayımladığı mesajda, "Hepinizi öldüreceğim. Siz kardeşimi öldürdünüz" ifadesini kullandı.

AMCADAN 'TESLİM OL' ÇAĞRISI

Zanlı kardeşlerin amcası, kaçak olan yeğenine televizyon ekranlarından "teslim ol" çağrısında bulundu.

Maryland'de yaşayan amca Ruslan Tsarni, 19 yaşındaki Dzhozkar Tsarnaev'in, "polise teslim olması ve af dilemesi" gerektiğini söyledi.