BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

İNŞALLAH YERİNİZ CENNET OLACAK

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın PKK’nın geri çekilmesine ilişkin sar...

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın PKK’nın geri çekilmesine ilişkin sarf ettiği, "Cehennemin dibine gitsinler" sözlerine sert tepki göstererek, "Barış için geri çekilen gerillaların yolu açık olsun. İnşallah yeriniz de cennet olacaktır" dedi.
BDP Silopi ilçe binası önünde yapılan mitingde konuşma yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş çözüm sürecinin tüm ayrıntılarını anlatmak için Silopi’ye geldiğini söyledi. Demirtaş, "Bütün bu süreçte ne oluyor ne bitiyor bütün bu gelişmelerin anlamı nedir. Çok açık bir şekilde paylaşmak istiyorum çünkü biz BDP olarak barış ve demokrasi partisi olarak hem İmranlıda Sayın Öcalan la görüşüyoruz hem Ankara’da hükümetle temaslarımız var. Hem de kandilde KCK yetkilileriyle görüşüyoruz. Bu vesileyle bu süreç olan biten nedir. Açık açık Silopi de bir kes daha anlatmak istiyoruz bakın Kürt sorunu denilen mesele geçmişi Osmanlıya dayanan neredeyse 200 yıllık bir sorundur. Bu sorunun temel nedeni Kürt halkını yok sayması kimliğini dilini kültürünün vatanının toprağının yok sayılmış olmasıdır. Kürtler bu 200 yıl içerisinde defalarca bu duruma isyan etmişlerdir. Ve son isyan hareketi de PKK hareketi ve PKK hareketinin lideri sayın öcalanın şahsına yürüyen Kürt özgürlük ortamıdır. Öcalan İmralı’da geçen yaptığımız görüşmede aynen şunu söyledi, ‘Biz silaha aşık değiliz biz silaha sevdalı değiliz bizi mecbur bıraktıkları için elimize silah alıp dağa çıktık bu nedenle kimse Kürtleri savaş sevdalısı silah sevdalısı sanmasın tek çaremiz oydu. O nedenle çıktık ama şimdi diyor ki demokratik çözümle sorunlarımızı çözmek istiyoruz konuşarak müzakere ederek sorunlarımızı çözmek istiyoruz. 14 yıldır ben bu adada İmralı’da bu hücrede işte bunu aratmaya çalışıyorum diyor. Tam 14 yıldır geciktik bunun için 14 yıldır boş yere gözyaşı aktı kan aktı.’ Tüm Ortadoğu adım adım özgürlüğe yürüyen Kürt halkını izliyor. Ortadoğu’daki rejimler yıkılıyor. AKP hükümeti bu süreci iyi değerlendirmelidir. Aksi takdirde kaybeden kendisi olacaktır. Kürtlerin insan ve halk olmaktan doğan haklarını tanımalıdır. Bu hakların istenmesi ve verilmesi taviz değildir. Bir devlet bir halkın haklarını gasp etmişse bu hakların talep edilmesi ve verilmesi de taviz değildir. Açıkça söylüyoruz 15 milyonluk Kürt halkı eğer çaresizliğe mahkum ederseniz, o halk başka seçenekleri seçecektir. Eğer o hakları verirseniz orada bölünme de olmaz, kavga da olmaz. Bir kısmı AKP ve bir kısmı MHP içinde olan ırkçı, milliyetçi olan ama kendilerini radikal İslamcı olarak tanıtan bazı çevreler bu süreci eleştiriyorlar. CHP içindeki Kemalistler de bu süreci eleştirerek, anayasadan Türklük kavramının çıkarılmasına tepki gösteriyorlar. Biz de şunu söylüyoruz, Türklük sentezine dayalı bir anayasaya karşı çıkacağız. İlla Türklük kavramı olsun diyorsanız, o zaman Kürtlük kavramını da o anayasaya yazacaksınız" diye konuştu.
Demirtaş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın PKK’nin geri çekilmesine ilişkin sarf ettiği, "Cehennemin dibine gitsinler" sözlerine sert tepki göstererek, "Barış için geri çekilen gerillaların yolu açık olsun. İnşallah yeriniz de cennet olacaktır" dedi. Kürt iş çevrelerine de seslenen Demirtaş, yurt içinde ve yurt dışında yatırım yapacaklarına gelip kendi köy, şehir ve kasabalarında yatırım yapmaya çağırdı.
Yapılan konuşmaların ardından miting daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.
(İHA)