BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  DÜNYA

İngiltere'de Brexit'e dair 8 senaryo da kabul edilmedi

İNGİLTERE parlamentosunda Avrupa Birliği'nden ayrılmaya dair sekiz farklı seçeneği içeren senaryolardan hiçbiri çoğunluğu alamadı.  

Abone ol

İNGİLTERE'nin AB'den çıkışını sağlayacak olan Brexit'e dair anlaşma sağlanamıyor. Mecliste sekiz farklı senaryonun yer aldığı  pusulada seçenekler için 'Evet' ya da 'Hayır' kutularını  doldurarak oylamaya katılan milletvekilleri  hiçbir madde için çoğunluğu sağlayamadı.

Pusulada, AB ile gümrük birliğinde kalmak,  AB'den anlaşmasız ayrılmak, Brexit'in iptal edilmesi ya da varılacak herhangi bir Brexit anlaşmasının tekrar referanduma götürülmesi gibi seçenekler vardı. 

Milletvekilleri tarafından sunulan teklifler arasında Brexit'in gerçekleşmemesi, anlaşmasız Brexit, ikinci kez referandum yapılması ve Norveç modeli gibi seçenekler bulunuyordu.

Hepsi reddedildi
'Anlaşmasız Brexit olsun' teklifi 160'a karşı 400 oyla reddedilirken, 'Brexit olmasın' teklifi de 184'e karşı 293 oyla reddedildi. 'İkinci bir referandum olsun teklifi' de 268'e karşı 295 oyla reddedildi.

3. kez oylayacak
Diğer yandan cuma günü Parlamento'nun Başbakan Theresa May'in Brexit anlaşmasını üçüncü defa oylaması bekleniyor. Başbakan May dün oylamadan önce yaptığı açıklamada, Parlamento'nun Brexit anlaşmasını kabul etmesi halinde görevinden istifa edeceğini söyledi. May, ülkenin geleceğinin ve Brexit sürecinde doğru kararlar vermesinin Başbakanlık görevinde kalmasından daha önemli olduğunu açıkladı.