BIST 10.653
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.429,89
HABER /  GÜNCEL

İngiltere, Bingazi'ye subay gönderiyor

İngiltere, Libya'da çatışmalarda muhalefet güçlerine danışmanlık yapmak üzere Bingazi'ye subay göndermeye karar verdi.

Abone ol

İngiltere, Libya'da çatışmalarda muhalefet güçlerine danışmanlık yapmak üzere Bingazi'ye subay göndermeye karar verdi.

Dışişleri Bakanı William Hague, kararın ulusal güvenlik konsey tarafından alındığını ve hızla yaşama geçirileceğini söyledi.

Hague, Bingazi'de varolan ekibe ek olarak gönderilecek askeri danışma temas grubunun ağırlıklı olarak deneyimli İngiliz ordusu subaylardan oluşacağını kaydetti.

BBC'nin aldığı bilgiler, ekibin 10 subaydan oluşacağını ve ağırlıklı olarak lojistik ve istihbarat konularında muhalifleri eğiteceğine işaret ediyor.

Operasyonun İngiltere ve Fransa'nın ortak çalışması olduğu da bildirildi.

Kaddafi güçlerine suçlama

Öte yandan, NATO'nun Libya'daki operasyonlarının komutanı Korgeneral Charles Bouchard, Albay Muammer Kaddafi'ye sadık güçlere sert eleştiriler yöneltti.

Charles Bouchard, Kanada Televizyonu'na yaptığı açıklamada, isyancıları yedi haftadır Misrata kentinden çıkarmaya çalışan Kaddafi güçlerinin, "alçakça ve ahlaksızca" taktiklere başvurduklarını söyledi.

Kanadalı korgeneral, Kaddafi güçlerini, isyancıların kontrolündeki kentte hastanelerde saklanmakla ve camilerin minarelerinden sivillere ateş açmakla suçladı.

Charles Bouchard, Kaddafi yanlısı güçlerin ayrıca zırhlı araçlarını da okullara soktuklarını, bazen de üniformalarını çıkardıklarını söyledi.

Uluslararası güçlerin temel rolünün sivillerin yaşamların korumak olduğunu vurgulayan Bouchard, Misrata'daki koşulları "telefon kulübesinde bıçakla verilen bir kavgaya" benzetti.