BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İngilizler Karadeniz'e yöneliyor

İngiltere'de yayımlanan The Guardian gazetesinde çıkan bir turizm yazısında bu yaz, yüz binlerce İngiliz turistin Akdeniz yerine Karadeniz'e gideceği duyuruldu.

Abone ol

İngiliz turistler, Akdeniz yerine Bulgaristan, Romanya, Gürcistan ve Türkiye'nin Karadeniz sahillerini tercih etmeye başladı.

Karadeniz'e gidecek İngiliz turistlerin çoğunluğunun Bulgaristan'ı tercih ettiği de belirtildi. Bulgaristan'ı ziyaret eden İngiliz turist sayısının geçtiğimiz yıl üçte iki oranında artış gösterdiği de haberde vurgulandı.

Habere göre, geriye kalan bölüm ise Romanya ve Türkiye'nin Karadeniz sahillerindeki boş plajlara ve kültürel hazinelere akın edecek.

Bu yıl İngiltere'den Türkiye'ye yapılan rezervasyonların yüzde 43 artış gösterdiği, İngiliz turistlerin büyük bir bölümünün Türkiye'nin Akdeniz sahillerine gideceği ama buradaki oteller doldukça, meraklı turistlerin kuzeye, Karadeniz sahillerine yöneleceği de savunuldu.

Haberde boş plajlar ve düşük fiyatların yanısıra antik manastırlar ve UNESCO miras alanı olarak tanınan Safranbolu gibi kentlerin İngiliz tursitleri Karadeniz'e çekecek en önemli unsurlar olduğu da belirtildi.

Türkiye'nin Karadeniz bölgesinin az ziyaret edildiği ve Bizans, Ceneviz, Venedik ve Osmanlı mimarisi ile süslenmiş bir sahil şeridi olduğu da vurgulandı.

Karadeniz sahillerinin, 'Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin planlarını Samsun'da hazırlaması' ile ünlü olduğu da belirtildi.

Haber: Metin Güneş
Kaynak: www.cnnturk.com.tr