BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
DÜNYA

İngiliz ordusu selfie tutkunlarına seslendi ‘Size ihtiyacımız var'

Asker sıkıntısı çeken İngiltere orduya asker sağlayabilmek için gençlere yönelik ilgi çekici reklam filmi ve broşürler hazırladı. 16-25 yaş arasındaki kuşağı askere çekmeyi hedefleyen reklam kampanyası sosyal medyada günden oldu.

Asker sonu ile başa çıkmak için AB ülkelerinden asker almayı planlayan İngiltere genç nesle yönelik bir dizi reklam hazırladı. Genç neslin fotoğraflarının yer aldığı broşürlerde "Ben, ben, ben, milenyum nesli, ordunun size ve sizin kendinize olan inancınıza ihtiyacı var", "Sınıfın en komikleri, ordunun size ve sizin ruhunuza ihtiyacı var", "Kendini oyuna vuranlar, ordunun size ihtiyacı var", "Telefon zombileri, ordunun size ve sizin odaklanmanıza ihtiyacı var", "Çıtkırıldımlar, ordunun size ve sizin şefkatinize ihtiyacı var", "Özçekim bağımlıları, ordunun size ve sizin özgüveninize ihtiyacı var” gibi ifadeler yer aldı.

Reklam filmi ve broşürler gençlerin psikolojisine yönelik hazırlandı. Toplumun beğenmediği zayıflık olarak gördüğü bazı davranışların aslında hiç de öyle olmadığı vurgusu yapılan reklamlar konusunda Tümgeneral Paul Nanson çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Nanson, "Ordunun toplumsal rollerle ilgili basmakalıpların ötesine baktığı, insanlara farklı gözle yaklaştığı ve onların çok daha büyük bir anlam ve amaç arayışının farkında olduğu mesajını veriyoruz” dedi.

Sitene Ekle
Etiketler