BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,98
GÜNCEL

ABD'li heyetin FETÖ görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

ANKARA'ya giden ABD'li heyetin adliyedeki görüşmelerine dair detaylar ortaya çıkmaya başladı. ABD'li yetkililer 'sivil imam' Kemal Batmaz'ın yanı sıra, iki gizliği tanığı dinlediler ve Batmaz ile Hakan Çiçek'in telefon imajlarını aldılar.

ABD'li heyetin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin dünkü temasları sırasında örgütün "sivil imam"larından Kemal Batmaz'ın yanı sıra, darbe girişiminden sonra itirafçı olan "Şapka" kod adlı gizli tanık eski albay Hakan Bıyık ve "Kuzgun" kod adlı eski tuğamiral Halil İbrahim Yıldız'ın "bilgi sahibi" olarak dinlendiği öğrenildi.

Heyet, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Dinç ve darbe soruşturmalarının Savcısı Ali Alper Saylan ile yaklaşık 11 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

ABD'li yetkililer yaklaşık 1,5 ay önce Türk yetkililere, FETÖ'ye ilişkin soruşturmaları kapsamında bazı kişileri dinlemek istediklerini iletti.

Hazırlıkların ardından Washington Savcısı, New York Doğu Bölge Savcısı, ABD Adalet Bakanlığı yetkilisi, FBI temsilcisi ve bilişim uzmanından oluşan heyet Ankara'ya geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Hukuk Ataşesi ve yardımcısının da eşlik ettiği heyet, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında çalışma yaptı.

Heyet önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Dinç tarafından bir süre ağırlandı. Adalet Bakanlığından bazı görevlilerin de hazır bulunduğu görüşme sırasında konuk heyete FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin bazı bilgiler verildi.

Ardından heyetler, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma salonuna geçti.

Sitene Ekle
Etiketler