BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.244,95
HABER /  DÜNYA

İngiliz diplomata tecavüz edip öldürdüler

İngiltere'nin Beyrut Büyükelçiliğinde çalışan İngiliz diplomat, otoyol kenarında ölü olarak bulundu. Lübnan medyası, İngiliz diplomatın öldürülmeden önce tecavüze uğradığını iddia etti.

Abone ol

İngiliz diplomat Rebecca Dykes Lübnan'da otoyol kenarında ölü bulundu. Lübnan emniyetinden yapılan açıklamada, cumartesi akşamı başkent Beyrut'un kuzeydoğusundaki Metn bölgesindeki otoyol kenarında polis ekiplerince bir kadın cesedinin tespit edildiği ifade edildi.

Açıklamada, ölüm nedeninin ve kimliğinin belirlenmesi için adli tıp kurumuna kaldırılan cesedin, inceleme sonucunda İngiltere'nin Beyrut büyükelçiliğinde çalışan Dykes'a (30) ait olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da olayı doğrulayarak Lübnanlı yetkililerle iletişim halinde olunduğu bilgisini paylaştı.

TECAVÜZ İDDİASI: Lübnan medyasındaki haberlerde ise otopsi sonucunda Dykes'a öldürülmeden önce tecavüz edildiği ve ölüm nedeninin boğulma olduğu iddiaları yer aldı.

Dykes'ın ailesi tarafından yapılan açıklamada, olayın nasıl gerçekleştiğine dair gerekli araştırmaların sürdüğü kaydedildi.

Daha önce Irak ve Libya'da çalışan Dykes, Ocak 2017'den bu yana Lübnan'da İngiltere hükümetine bağlı Uluslararası Kalkınma Departmanında görev yapıyordu.