BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.521,84

İnatçı kilolardan kurtulmak mümkün

İnatçı kilolardan kurtulmak mümkün

İnatçı kilolardan kurtulmak mümkünsiz de yıllardır veremediğiniz birkaç kilo fazlalığınızdan kurtulamamaktan mı şikayetçiniz? işte size inatçı kilolardan kurtulmanın formülü. bugün öğlen yemeğe gitmeden önce bu önerileri okuyun ve geç olmadan uygulamaya koyun.kilo verme programına başlayınca ilk...

İnatçı kilolardan kurtulmak mümkün

İNATÇI KİLOLARDAN KURTULMAK MÜMKÜN

Siz de yıllardır veremediğiniz birkaç kilo fazlalığınızdan kurtulamamaktan mı şikayetçiniz? İşte size inatçı kilolardan kurtulmanın formülü. Bugün öğlen yemeğe gitmeden önce bu önerileri okuyun ve geç olmadan uygulamaya koyun.


Kilo verme programına başlayınca ilk hafta hızlı giden kilo yüz güldürücüdür, çünkü başlangıçtaki ilk kalori sınırlaması ile birlikte negatif enerji dengesi hızlı cevap verir bununla birlikte ilk haftadaki muhtemel su kaybı da verilen kilonun fazla olmasında etkilidir. Ancak ilerleyen haftalarda 3-4. hafta gibi genelde kilo verme hızı yavaşlar hatta bazen durabilir. Bireyin kararlı tutumu bu süreçte önemlidir. Egzersiz inatçı kilo ile baş etmek için en önemli yardımcıdır.

İnatçı kilolardan kurtulmak mümkün


Her şeye rağmen hedeflediğiniz kiloya çok az kalmışken yani son kiloyu görmeyi heyecanla beklerken genelde en inatçı tablo gelişir. Son 2 -3 kilo çok zor gider. Uzman Diyetisyan Dilara Koçak, “15 kg verdim ama şu 2-3 kg gitmiyor “diye çok sayıda şikayet aldığını söylüyor. İşte Koçak’tan kalan son kilolarınızı verdirecek ipuçları:
İnatçı kilolardan kurtulmak mümkün


Kilo kaybetme hızı, hedef kilonuza yaklaştıkça azalabilir, çünkü sizin küçük bedeninizi korumak için daha az kalori harcamanız gerekir. Kaybedilen her kilo vücut yüzeyinizde azalma, harcadığınız kalorinin de azalması anlamına geliyor. Bu sebeple vücut ağırlığınız azaldıkça ihtiyaç duyduğunuz kalori de azalır. 70 kiloyken yediğiniz besinleri aynı miktarda 62 kiloyken yerseniz kilo veremezsiniz veya tekrar kilo alabilirsiniz.
İnatçı kilolardan kurtulmak mümkün

Bedenen ve ruhen iyi olmak tam sağlıklı olmayı ifade eder. Sağlık çerçevesi içinde boy uzunluğuna göre vücut ağrılığının dengede olması da çok önemlidir. Ancak kilo verme hedeflerinizde sadece rakama odaklanmak kilo verdikten sonra tekrar kilo almanın önemli sebeplerinden biridir. Önemli olan davranış değişikliği hedefinden uzaklaşmamaktır. Kilo verme programına başlarken motivasyonun temelinde doğru hedefleri belirlemek başta gelir. Ancak yine de başarılı bir diyet programının ölçüsü genel olarak hep rakamla ifade edilir. Bu noktada en zorlayıcı kısım ise son kilolardır.