BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.500,23
HABER /  EKONOMİ

IMF başkanı Cpristine Lagarde oğlu rest çekti

IMF Başkanı Christine Lagarde oğlunun kendisine rest çektiğini söyledi. IMF Başkanına oğlu 'anne seninle bir daha konuşmam' demiş. Sebebi ise...

Abone ol

IMF Başkanı Christine Lagarde: ''Oğlum, kariyer seçeneklerimi değerlendirirken bana, 'Anne, eğer o büyük yatırım bankalarından birine katılırsan, seninle bir daha konuşmayabilirim' dedi.''

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Wall Street ve finans sektörünün özellikle gençler arasında kötü bir imaja sahip olduğunu belirterek, "Oğlum, kariyer seçeneklerimi değerlendirirken bana, 'Anne, eğer o büyük yatırım bankalarından birine katılırsan, seninle bir daha konuşmayabilirim' dedi" dedi.

SEKTÖRÜN KÖTÜ İMAJI

Lagarde, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) New York şubesince düzenlenen "Finansal Hizmetler Sektöründe Kültür ve Davranış Reformu" temalı konferansında, finans sektörünün kötü imajı için yapılması gereken çok şey bulunduğunu ifade etti.

Finans sektörünün insanları, toplumları ve hatta ülkeleri yönlendirmekte büyük bir güce sahip olduğuna işaret eden Lagarde, bu gücün en yüksek ahlaki standartlara uyma sorumluluğunu beraberinde getirdiğini vurgularken, “Buna karşın, finansal krizde ve sonrasında gördüklerimiz çok farklıydı. Bankacıların ihtiyatsız davranışlarını, kötü yönetim ve görev suistimalleri izledi ve bunlar krizin başlamasından sonra uzun süre devam etti. Bu eylemler, finans endüstrisinin yapısını bozdu” ifadelerini kullandı.

EN KÖTÜDE 3. SIRADA

Lagarde, bu süreçte finans sektörünün en değerli varlığı olan güvenin derinden sarsıldığını savunurken, şunları kaydetti:

“Halkın finansal sistemin sağlamlığına yönelik görüşü uzun süredir en düşük seviyelerde seyrediyor. Harris Poll'un 2014 raporuna göre, insanların yüzde 45'i finans endüstrinin itibarını 'negatif' olarak belirledi. Sektör, imaj açısından kamu ve tütün endüstrilerinin ardından en kötü 3. sırada yer alıyor. Bu ciddi bir endişe nedeni.'' 

OĞLUM ANNE SENİNLE KONUŞMAM DEDİ

Lagarde, ayrıca Wall Street'in özellikle gençler arasındaki kötü itibarını birinci elden teyit etme imkanı bulduğunu anlatırken, oğluyla yaşadığı bir diyaloğu şöyle aktardı:

"Oğlum, kariyer seçeneklerimi değerlendirirken bana, 'Anne, eğer o büyük yatırım bankalarından birine katılırsan, seninle bir daha konuşmayabilirim' dedi."

Finans sektöründe ahlaki standartları yeniden inşa etmenin yasal düzenlemeler ve güçlü yönetimle mümkün olacağını dile getiren Lagarde, uygunsuz davranışları teşvik eden bir sistemin etik bir kültür oluşturamayacağının altını çizdi.

IMF Başkanı Lagarde'ın, Pierre-Henri Lagarde (29) ve Thomas Lagarde (27) adında iki oğlu var. IMF Basın Ofisi, söz konusu cümleyi Lagarde'ın hangi oğlunun kurduğu konusundaki sorulara cevap vermedi.