BIST 10.257
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.395,06
HABER /  DÜNYA

İmam hatiplileri övdü

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, imam hatiplilerin eline taş ve molotof almadığını belirterek, "İmam hatipliler, yıllardır ötek...

Abone ol

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, imam hatiplilerin eline taş ve molotof almadığını belirterek, "İmam hatipliler, yıllardır ötekileştirilmiş olmasına rağmen bu ülkede hiçbir zaman eline silah alıp dağa çıkmadı. Araba yakmadı, bankaların ATM’lerini yıkıp dökmedi ve hiçbir zaman şehirleri savaş alanına çevirmedi" dedi.
Milletvekili İçten, Erciyes Dağı’nda düzenlenen Erciyes İmam-Hatip Zirvesi’ne katıldı. İçten, burada yaptığı açıklamaya, ’’Sahabeler şehri Diyarbakır’dan Kayseri Erciyes’in zirvesine selam getirdim’’ diye başladı. İçten, ’’İnanç turizminde Diyarbakır bir zirve, Kayseri Zirvesi de bu anlamda bizim için önemli. Geçen yıl ÖNDER’in düzenlemiş olduğu TÜGEV’in, Ensar Vakfı’nın ve İlim Yayma Cemiyeti’nin Diyarbakır’da düzenlemiş olduğu zirve bu yıl Erciyes’te yapıldı. 81 ilden vakıflar, dernekler, sivil toplum kuruluşları, işadamları, imam hatip mezunları ve siyasilerin hepsi burada düşüncelerini ifade etmek için bir araya geldi. 500’e yakın katılımcı var. Bu sayede ev sahipliği yapan ve sizlerin aracılığıyla da organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

"İMAM HATİPLİ OLMAK SUÇ SAYILDI"
28 Şubat sürecinde İmam-Hatiplilerin çok büyük darbe aldığını ve ötekileştirildiğini kaydeden Milletvekili Cuma İçten, şunları söyledi:
’’Öğrenci sayısı 190 bine düştü. İmam hatip ortaokulları kapatıldı, imam hatipli olmak suç sayıldı. İmam hatipte okumak utanç verici oldu ama 2002 yılında millet ihtilal yaptı ve yönetime el koydu. AK Parti geldi ve biz bu süre zarfında lisedeki imam hatipli öğrenci sayısını 190 binden 500 bine çıkarmış olduk. Ortaokulda okuyan kısımda da öğrenci sayımız, askeri darbeyle birlikte tamamen sıfırlanmışken şu an o bölümdeki öğrenci sayımız da 200 bine yakın. Bunlar önemli hususlar. İmam hatip mezunu olmak önemlidir. Bizim değerlerimizi, inançlarımızı, bu ülkenin dinamiklerini aşıladığımız gençleri yetiştirdiğimiz bir yer ve burada okuyan insanlar ellerine molotof ve taş almıyor. İmam hatipliler yıllardır ötekileştirilmiş olmasına rağmen bu ülkede hiçbir zaman eline silah alıp dağa çıkmadı. Araba yakmadı, bankaların ATM’lerini yıkıp dökmedi ve hiçbir zaman şehirleri savaş alanına çevirmedi. Bunlarda en önemli etken, bu okullarda okuyan insanların Allah sevgisi ve korkusuyla, bu ülkenin değerleriyle yetişmiş olmasıydı. Birilerinin rahatsız olduğu ve korktuğu noktada buydu çünkü bu ülkede birileri hep kan dökülsün, gençler sokaklarda molotof ve taş atsın istiyor ama bu ülkede bizler yönetime millet olarak ihtilal yapıp el koyan bizler, bu ülkede sevgiyi, kardeşliği, barışı Hakkari’den Edirne’ye ulaştırmak istiyoruz, bunun hakim olmasını istiyoruz. Yeni imam hatipler açılıyor, çok büyük bir talep var. Buna yetişmeye çalışıyoruz. İşte bu çalıştaylarda eksikliklerimizi görmek istiyoruz. İmam hatiplerdeki eğitim kalitesini nasıl artırabileceğimiz konusunda çalışmalarda bulunuyoruz.’’

’’YENİ BİR MEDENİYET İNŞA EDİYORUZ’’
AK Parti Milletvekili Cuma İçten, aslına uygun nesil yetiştirilmesi için bir reform ürettiklerini ifade ederek, "Çünkü biz bu ülkede herkesin başına bir polis dikemeyiz. Tarihte Osmanlı torunlarının yaşadığı, hala da Osmanlı torunu olduğumuz bir ülkede yaşıyoruz. Referanslarımız oradan geliyor. Dolayısıyla yeni bir medeniyet inşa ediyoruz. Milletin vermiş olduğu bu büyük teveccüh ile birlikte kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden, hukukun dışına çıkmadan, herkesin eşit ölçüde her inanca saygı göstererek kendilerini ifade edebilecekleri bir medeniyet inşa ediyoruz. Özellikle dindar, özellikle inançlı, özellikle muhafazakar, özellikle demokrat genç bir nesille bu medeniyeti inşa etmeye çalışıyoruz’’ diye konuştu.
Bunların çok önemli değerler olduğunu dile getiren İçten, ’’Çünkü daha önceki yıllarda imam hatipte okuyan kızlarımız başlarını örtemiyorlardı. AK Parti iktidarıyla kızlarımız başlarını çok rahat örtebiliyor. Bu anlamda Erciyes’e geldik. Geçen yıl da Diyarbakır’daydık. Her yıl bu çalıştaylar mutlaka yapılacak. Bizler diğer meslek liselerine gösterdiğimiz özeni imam hatiplerde de göstermeye devam edeceğiz. 500 bin olan öğrenci sayımızı önümüzdeki yılda halkın göstermiş olduğu büyük teveccühten dolayı 1 milyon gibi bir rakama ulaştırmayı bekliyoruz. Bu katsayı eşitsizliğini de biz kaldırdığımız için ve 4+4+4 ile ülkede çok ciddi devrimler yaptığımız için tüm okullarımızda artık Arapça, Kuran’ı Kerim, Peygamber Efendimizin siyerini ve din eğitiminin veriliyor olması da bu ülkede özgürlüklerin önündeki bütün engellerin kalkması anlamına geliyor. Biz yeni bir medeniyette mezhep ayrımı, dil, din ayrımı yapmaksızın herkesin eşit bir ölçüde yer almasını sağlayacağız’’ diye konuştu.
(İHA)