BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İlköğretimde alkol serbest

Milli Eğitim'in yeni yönetmeliği şaşırttı. Yönetmelikte alkol ve uyuşturucu serbest.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı’nın pazartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre eski yönetmelikteki “Okul değiştirme” cezası öngören “Alkol veya bağımlı maddeleri kullanmak veya bulundurmak, başkalarını kullandırmaya teşvik etmek” maddesi değiştirildi. Bu madde kaldırılarak, “Başkalarını, alkol veya bağımlılık yapan maddeleri kullanmaya teşvik etmek” olarak sınırlandırıldı. Bu değişiklik ile alkol ve uyuşturucu kullanmak suç kapsamından çıkarıldı.

İlköğretim Genel Müdür Vekili İbrahim Er, yönetmelikteki değişiklik ile ilgili olarak, “Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı normal değil, anormal bir durumdur ve ortada bir sorun vardır. Öğrenciyi okuldan atarak sorunu çözemezsiniz. Öğrenci okuldan uzaklaşınca tamamen kaybediliyor. Hatta bize ‘Neden onları dışlıyorsunuz’ deniliyordu. Okulda bir öğrencinin alkol veya uyuşturucu kullandığı tespit edilirse aynı okulda kalacak ve tedavi olacak” dedi.

DEĞİŞİKLİK MANTIKSIZ
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de soru önergesi vererek, alkol veya bağımlılık yapan madde kullanma ve bulundurmanın, neden suç kapsamından çıkarıldığını sordu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde İnce, “Bu yönetmelikle, ilköğretim çağındaki bir öğrencinin, alkol veya bağımlılık yapan madde kullanması veya bulundurması suç olmaktan çıkarılırken, başkalarını teşvik etmesinin suç olarak değerlendirilmesi hangi pedagoji anlayışına ve mantığına dayanıyor?” sorusunu yöneltti.