BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,90
ALTIN 2.427,98
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ'a şok ceza talebi FLAŞ!

''Ergenekon'' davasında, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, esasa ilişkin mütalaasını mahkemeye sundu.

Abone ol

Ergenekon davasında eski Genelkurmay başkanı İlker Başbuğ için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

MÜEBBET İSTENEN KOMUTANLAR

İlker Başbuğ'un yanı sıra emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Hurşit Tolon, Orgeneral Nusret Taşdeler, Alaattin Sevim, Hıfzı Çubuklu, İsmail Hakkı Tekin, ve Dursun Çiçek'e de ağırlaştırılmış müebbet istendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını okuyan Pekgüzel, toplam 10 sanığın TCK'nın 312/1'inci maddesi uyarınca ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istedi.

uuu.20130318155553.jpg

Bu sanıkların Terörle Mücadele Kanunu'nun 5'inci maddesi uyarınca da cezalandırılmasını talep eden Pekgüzel, Yargıtay içtihatlarına göre bu sanıkların terör örgütü yöneticiliğinden cezalandırılmasına yer olmadığını kaydetti.

HÜKÜMETİ ORTADAN KALDIRMA

TCK'nın 312. maddesinin 1. fıkrası şu ifadelerden oluşuyor:

"Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs eden kimseye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilir"