BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

İlk ziyaretini yapacağı ülke belli oldu

Üçüncü kez Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’na seçilen İlham Aliyev, yeni dönemde ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yapacağını açıkladı.<br/>Dü...

Abone ol

Üçüncü kez Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’na seçilen İlham Aliyev, yeni dönemde ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yapacağını açıkladı.
Dün yapılan seçimlere Türk Gözlemci Heyeti Başkanı olarak gelen AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, bugün Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi. Aliyev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tebrik telefonundan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, yakın zaman içerisinde ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye’ye yapacağını söyledi. İpek ise, ”2003’de de sizi tebrik etmeğe gelmiştim. Her seçimden sonra Azerbaycan’ın gelişmesini görmek çok güzel. Seçimleri çok yakından izledik. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız yakından izledi. Her seçimin sizin çabalarınızdan dolayı Azerbaycan’ın gelişmesine katkılar sağlamasından memnunuz” diye konuştu.

"TÜRKİYE’NİN BAŞARILARINA KENDİ BAŞARIMIZ GİBİ SEVİNİYORUZ"
Bu dostluk ve kardeşliğin Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin gelişmesi için güzel bir temel olduğunu belirten Aliyev, ”Dün Cumhurbaşkanı ve Başbakanla görüşmeler sonucunda bu dostluk, kardeşlik bağlarının ne kadar güçlü olduğunu bir daha emin olduk. Benim ilk resmi ziyaretim Türkiye’ye olacak ve bu ziyareti büyük sabırsızlıkla bekliyorum. Çünkü daha görülecek çok işimiz var. Türkiye-Azerbaycan dostluğu bugün dünya çapında tanınıyor. Türkiye’nin başarılarına kendi başarılarımız gibi seviniyoruz. Eminim ki bu ilerleme gelecekte de devamlı gelişecektir ve Türkiye-Azerbaycan ilişlilerinin gelişmesi en önemli konular arasında kalacaktır” ifadelerini kullandı.
Azerbaycan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri için Türkiye’den gelen 35 milletvekili başkent Bakü başta olmak üzere, ülkenin değişik şehirlerinde gözlemlerde bulundu.

GÜL VE ERDOĞAN, ALİYEV’İ SEÇİM ZAFERİNDEN DOLAYI KUTLADI
Azerbaycan’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin olmayan ilk sonuçlara göre, Aliyev oyların yüzde 84,68’ini aldı. İlk sonuçların açıklanmasının hemen ardından Aliyev’i ilk kutlayanlar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan oldu.
(İHA)