BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İlk liste MHP'den, Akşener aday gösterilmedi

1 Kasım'da yapılacak genel seçim öncesi milletvekili aday listesi kesinleşen ilk parti MHP oldu. Eski İçişleri Bakanı ve eski TBMM Başkan Vekili Meral Akşener aday gösterilmedi. 80 milletvekilinden 72'si listede yerlerini korudu.

Abone ol

1 Kasım'da yapılacak genel seçim öncesi milletvekili aday listesi kesinleşen ilk parti MHP oldu. Eski İçişleri Bakanı ve eski TBMM Başkan Vekili Meral Akşener aday gösterilmedi.

Meral Akşener'in adı, 7 Haziran'daki seçimleri sonrası Meclis Başkanı adayları arasında geçmişti. Bu durum, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepkisini çekmişti.

Seçim hükümetinde Başbakan Yardımcısı olan Tuğrul Türkeş de beklendiği gibi listede yok. Türkeş'in yerine Erkan Haberal aday gösterildi.

Eski bakanlardan Murat Başesgioğlu ise adaylık başvurusu yapmamıştı.

MHP'de; Türkeş, Başesgioğlu ve Akşener dışındaki 77 milletvekilinden 72'si yerlerini korudu. Liste dışında kalan milletvekilleri ise Ankara'da Mustafa Erdem, Aydın'da Ali Uzunırmak, Hatay'da Şefik Çirkin, Karabük'te Durmuş Yalçın, Manisa'da Zeynel Balkız.

Bahçeli yine Osmaniye'den aday

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince yine memleketi Osmaniye'de birinci sıradan adayı gösterildi.

Devlet Bahçeli, adayların bugünden itibaren seçim bölgelerine dağılarak çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.

Bahçeli, "7 Haziran seçimlerinden çıkan sonucu beğenmeyen, koalisyon kurulmasının önüne geçerek ülkeyi seçime götüren AKP zihniyeti, önümüzdeki süreçte hak ettiği demokratik bedele katlanacaktır" dedi.