BIST 9.991
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL

Ilgaz'ı dize getiren tünel 130 yıllık hayal gerçek oldu!

ILGAZ 15 Temmuz İstiklal Tüneli bugün açıldı. Ilgaz Tüneli Türkiye'nin trafiğe açık en uzun tüneli olacak. Tünel sayesinde 40 dakikalık Ilgaz Dağı yolu 5 dakikada geçilebilecek.

Abone ol

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli bugün açıldı.

İç Anadolu'yu Batı Karadeniz'e bağlayan tünel için 2012'de vurulan ilk kazmanın ardından onlarca çalışan, yer altında yüzlerce metre yol katederek bin 875 metre yüksekliğindeki Ilgaz Dağı'nı adeta dize getirdi.

TÜNEL GİRİŞ ÇIKIŞLARINA ÖZEL TASARIM

Giriş ve çıkışları "köpek balığı ağzı" şeklinde projelendirilen, biri 5 bin 370, diğeri ise 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan tünelle, özellikle kış aylarında trafik kazalarıyla gündeme gelen Ilgaz Dağı'nda ulaşımın daha hızlı ve güvenli sağlanması amaçlanıyor.

Tünel sayesinde kışın 2 saatte aşılan Ilgaz Dağı, 8 dakikada geçilebilecek. 

1 HAFTADA İKİNCİ TÜNEL

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı geçen hafta İstanbul Boğazı'nın iki yakasını karayolu geçişiyle bağlayan Avrasya Tüneli'nin açılışı yapmıştı. Avrasya Tüneli'nin açılışının üzerinden 1 hafta geçmeden bakanlık ikinci büyük projenin açılışını yaptı. 

AÇILIŞA ERDOĞAN CANLI YAYINLA BAĞLANDI

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açılış töreni bugün saat 13.30' Çankırı'da yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'dan canlı yayınla katıldı. 

130 YILLIK HAYAL EN BÜYÜK YATIRIM

572 milyon TL'lik proje bedeli ile yaklaşık 130 yıllık bir hayalinde gerçekleştirecek olan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate kadar da düşürecek. Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, tek kalemde Kastamonu'ya yapılan en büyük yatırım olarak kayda geçti.

BÜYÜK TASARRUF SAĞLAYACAK

Tünel sayesinde ortalama seyahat süresinde yıllık 345 bin 655 saat, akaryakıt tüketiminde de 8 milyon 300 bin litre tasarruf sağlanması hedefleniyor. Ayrıca Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Türkiye ekonomisine getirisi ise 38 milyon 200 bin TL olacak.

TÜRKİYE'NİN TRAFİĞE AÇIK EN UZUN TÜNELİ

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Türkiye'nin trafiğe açık en uzun tüneli olma ünvanını da kazandı.