BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İKTİDARDA OLANLARIN NAMAZLI, ABDESTLİ, BAŞÖRTÜLÜ, İMAM HATİPLİ OLMALARINI İSTERİZ”

Zonguldak’ta düzenlenen “Türkiye’de ve Dünyada Neler Oluyor” konulu konferansta konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Başdanışmanı Fatih ...

Abone ol

Zonguldak’ta düzenlenen “Türkiye’de ve Dünyada Neler Oluyor” konulu konferansta konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, iktidarda olanların namazlı, abdestli, başörtülü ve İmam Hatipli olmalarını istediklerini söyledi.
Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Salonu’nda SP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı tarafından “Türkiye’de ve Dünyada Neler Oluyor” konulu konferans düzenlendi. Konferansta İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan SP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, davetlilere katılımları nedeniyle teşekkür etti. Ardından konuşma yapan SP Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ise, ülkenin daha önce yaşanmamış bir süreçten geçtiğini söyledi. Ülkeyi sıkıntılı günler beklediğini belirten Kar, milletin sahibi ve geleceğin düzenleyicisi olarak gösterdiği Saadet Partisi’nin teşkilat yapısını güçlendirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
Konferansa konuşmacı olarak katılan SP Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan ise, “Zonguldak’taki taş kömürü olsun, Irak’taki petrol olsun, Afrika’daki pırlanta veya altın olsun, hangisi olursa olsun bugün dünyaya hakim olan dış güçlerin, dış mihrakların sahip olduğu zihniyete göre eğer o malda, o şeyde onların bir menfaati varsa ‘bu bizim hakkımızdır’ diye tanıyorlar. Zonguldak’taki taş kömüründe, Irak’taki petrolde, Afrika’daki pırlantada ‘bizim menfaatimiz var, öyleyse bu bizim hakkımızdır, istediğimiz gibi alırız’ diyorlar” dedi.
Erbakan, ANAP’ın iktidara, insanların namaz kılan başbakan, namaz kılan cumhurbaşkanı, namazlı, abdestli, inançlı ve imanlı yöneticiler istemesi nedeniyle getirildiğini söyledi. Erbakan, şöyle konuştu:
“Böyle bir alternatif dururken, 3 senedir çektiklerimizi bilirken, ‘gidip ne için askerlerin partisine oy verelim. Elbette ki ANAP’ı seçeceğiz’ dediler. ANAP böylelikle iktidara getirilmiş oldu. Milli Görüş’ün asıl temsilcisi Erbakan hocamızın asıl partisi olan Refah Partisi o zaman neredeydi? Refah Partisi, tüm şartlara haiz olmasına rağmen 1983 seçimlerine sokulmadı. Maksatlı olarak veto edildi. Bu olağanüstü şartlar altında özel olarak ayarlanmış bu ortam içerisinde doğal olarak ANAP, eski Selamet Partililer iktidara getirildi. ANAP iktidara getirildi de ne oldu? Evet namaz kılan başbakanımız, namaz kılan bakanlarımız oldu. Birçok hizmetler de yaptılar. Barajlar, GAP, yollar, havaalanları. Bunların da hiçbir tanesini inkar edecek değiliz. Yine bu dönemde milletimizin düşündüğü gibi milletimizin inancıyla, milli ve manevi değerleri ile kavgalı bir yönetim yerine namazlı, abdestli, inançlı, imanlı insanlar iktidara geldiler.”
Namazlı, abdestli, başörtülü, İmam Hatip’li iktidar istediklerini belirten Erbakan, Haim Nahum Doktrini’nin uygulayıp uygulanmadığına da baktıklarını söyledi. Milli Görüşçüleri feraset sahibi olarak tanımlayan Erbakan, “Biz iktidarda olanların namazlı, abdestli, başörtülü, İmam Hatipli olmalarından elbette ki memnun oluruz, böyle olmasını isteriz. Fakat bununla birlikte temel bir başka kriterimiz daha var. Erbakan hocamızın, rahmetli liderimizin 40 sene anlattığı gibi asıl büyük plan yürüyor mu yoksa yürümüyor mu? Nedir bu asıl plan? Dış mihraklar olarak adlandırdığımız diş güçlerin Haim Nahum Doktrini yürüyor mu yürümüyor mu? Maddeleri uygulanmaya devam ediyor mu, etmiyor mu? Asıl baktığımız kriterler bunlardır” dedi.

ERBAKAN, MALİYE BAKANI ŞİMŞEK’İ ELEŞTİRDİ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i de eleştiren Erbakan, AK Parti iktidarının ANAP dönemini solda sıfır bırakacak vergilerle meşgul olduğunu savundu. Bakan Şimşek’in vergi artışına yönelik yaptığı açıklamalara tepki gösteren Erbakan, “Maliye Bakanı her sene başında açıklama yapıyor. ‘Bu sene sineğin yağını dahil hesap edeceğiz, bir kuruşu dahil kaçırmayacağız. Geçen sene yapılan kaçakları da, delikleri de tıkayacağız. Bu sene, önceki seneye göre 5 milyar dolar, 10 milyar dolar daha fazla vergi toparlayacağız’ diyor. Adeta bir müfettiş gibi, milletin tepesine inen balyoz gibi. Nereden ne kadar parayı milletten daha fazla toplayabilirizin hesabını yapıyor” diye konuştu.
Erbakan, iktidarın enerji politikalarını da eleştirdi. Konferansa SP Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, SP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, SP eski Zonguldak Milletvekili Necmettin Aydın, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Memur-Sen Zonguldak Temsilcisi Kamuran Aşkar, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve davetliler katıldı. Erbakan ve beraberindekiler, konferans öncesinde Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.