BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İki kiliseye daha restorasyon

Akdamar adasındaki kilisenin restorasyonu ve ibadete açılmasının ardından iki kilise daha restore edilecek.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Türkiye'de yaşayan farklı inanç sahiplerine yurttaş olarak aynı değeri verdiklerini, onların ibadet ihtiyaçlarını önemsediklerini ifade ederek, “Gökçeada ve Ayvalık Cunda Adası'ndaki kilisenin restorasyonu da gündemde. Bununla ilgili ihale aşaması da süratle ilerliyor” dedi.

Devlet Bakanı Bülent Arınç, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Vakıf Zeytinlikleri İşletmesi'ni ziyaret etti. Arınç şunları söyledi:

“Bölge müdürlüğümüz Balıkesir ve Çanakkale il merkezleriyle ilcelerde bugünü kadar onlar tarihi eseri restore etti. Bir kısım vakıf varlıklarımız da restore et- işlet- devret, yap - işlet - devret ve kat karşılığı modelleriyle değerlendirildi. Bir de özel olarak Gökçeada’da bir kilisenin restorasyonu gündemde. Bildiğiniz gibi Çanakkale'de yedi tane cemaat vakfı var. Bu cemaat vakfına ait pek çok kilise ve gayrimenkul de bulunuyor. Biz, Türkiye’de yaşayan farklı inanç sahiplerine de yurttaşlarımız olarak aynı değeri veriyoruz. Onların ibadet ihtiyaçlarını da önemsiyoruz. Dolayısıyla Gökçeada ve Ayvalık'ta Cunda Adası'ndaki kilisenin restorasyonu da gündemde. Bununla ilgili ihale aşaması da süratle ilerliyor.”