BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,88
ALTIN 2.436,22
HABER /  GÜNCEL

İHH'dan 'El Kaide' iddiasına yalanlama

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan El Kaide iddialarına yalanlama geldi...

Abone ol

İHH İnsani Yardım Vakfı, ''Vakıf Başkanı Bülent Yıldırım hakkında El Kaide'ye para aktardığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı'' şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberde geçen iddiaların tamamının reddedildiği kaydedilerek, ''Açıkça belirtiyoruz ki, böyle bir soruşturma ya da araştırma yoktur. Emniyet yetkilileri de İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da böyle bir soruşturma olduğuna dair haberleri yalanlamıştır'' denildi.

Haberin, özellikle İsrail'de Mavi Marmara saldırısının sorumlularından olan komutanlar hakkında açılan dava ve İsrail içerisinde çok yoğun tartışma oluşturan rapordan sonra çıkmasının, rövanş alma gayreti olarak göründüğü ifadesine yer verilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

''Özellikle Mavi Marmara'dan sonra çok ciddi bir şekilde yoğunlaşan bu tarz iddia ve haberleri çıkaran kişi ve kuruluşlar hakkında avukatlarımız davalar açmıştır. Açılan bu davalar kazanılmış, hem haberler tekzip ettirilmiş hem de kurumlar tazminata mahkum edilmiştir. Söz konusu haber için de dava açılacak ve her türlü hukuk yolu kullanılacaktır.''