BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İğrenç babaya sadece 12 yıl istendi

Mahkemede öyle şeyler anlatıldıki herkesin midesi bulandı. İşte o babaya savcılık 12 yıl istedi!

Abone ol

13 yaşındaki öz kızına 8 yıl boyunca tecavüz eden ve öz kızından olan 17 yaşındaki kızına da cinsel tacizde bulunan R.B. (53)'nin 7 yıldan 12 yıla kadar hapsi istendi.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesi'nde öz kızına 13 yaşından itibaren 8 yıl boyunca tecavüz eden, kızından dünyaya gelen 17 yaşındaki kızına da cinsel tacizde bulunan bir kömür ocağında çalışan R.B. (53)'nin 7 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Edirne Cumhuriyet Savcısı Fahri Mutlu Tosun, tutuklu sanık R.B. hakkında, 'Mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde zincirleme cinsel saldırı' suçundan başlattığı soruşturmayı tamamladı. Savcı Tosun tarafından hazırlanan ve sanığın 7 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianame, Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

13 YAŞINDAKİ KIZINA 8 YIL TECAVÜZ ETTİ

Edirne Cumhuriyet Savcısı Fahri Mutlu Tosun iddianamesinde, Uzunköprü'nün Kurttepe Köyü'nde bir kömür ocağında işçi olarak çalışan R.B.'nin, öz kızı Fatma B. ile kızının 13 yaşında olduğu 1988 yılından, evlendiği 1996 yılına kadar 8 yıl boyunca zor kullanarak cinsel ilişkiye girdiğini, Fatma B.'nin 1992 yılında H.'yi, 1993 yılında da B.'yi dünyaya getirdiğini belirtti. İddianamede, R.B.'nin bir süre sonra memleketi Karabük'e döndüğü, öz kızına tecavüzü sonucu doğan oğlu H.'yi evlatlık verdiği, kızı Fatma B.'yi de komşu köyde bir gözü görmeyen biri ile evlendirdiği anlatıldı. Sanık babanın, kızı Fatma B.'den olan kızı B.'yi eşinden olmuş gibi nüfusuna kaydettirdiği ve 17 yaşına gelen B.'yi de taciz etmeye başladığı iddianamede yer aldı. Cumhuriyet Savcısı Tosun, sanık ve mağdurun ifadelerinde olayları doğruladıklarını kaydederek, sanık R.B.'nin 'mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde zincirleme cinsel saldırı' suçundan, 7 yıldan 12 yıla kadar ağır hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanık babanın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

KIZINDAN DOĞAN KIZI İNTİHARA KALKIŞTI

21 yıldır gizli kalan korkunç olay, Karabük'te lise 3'üncü sınıfta okuyan B.B. (17)'nin geçen yıl Ekim ayında okulda ilaç içerek intihara kalkışmasıyla ortaya çıktı. Öğretmenleri ve arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine sağlık ocağına kaldırılan B.B., doktorun "Neden intihara kalkıştın" sorusu üzerine "Öz babam bana sürekli cinsel tacizde bulunuyor" dedi. B.B.'nin babasının cinsel tacizlerini günlüğüne yazdığı ve yıllarca ablası olarak bildiği Fatma B.'nin annesi olduğunu öğrendiği, bu nedenle intihara kalkıştığı belirlendi. Doktorun durumu Cumhuriyet Savcılığı'na iletmesi üzerine Yenice ilçesine bağlı Yortanpazarı beldesi Çakıllar Köyü'nde yaşayan baba Recep B. (53), gözaltına alındı. B.B.'nin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu belirttiği beldedeki postanede çalışan H.T. (45) de gözaltına alındı. Recep B. ve H.T., Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Recep B.'nin savcılıktaki ifadesinde kızına 7 yıl değil, 2 yıl tecavüz ettiğini ve kızından dünyaya gelen diğer kız çocuğuna da cinsel tacizde bulunduğunu itiraf ettiği öne sürüldü. B.B.'nin Karabük Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildiği belirtildi.

"8 YIL BOYUNCA BABAM TECAVÜZ ETTİ"

Cumhuriyet Savcısı, nüfus kayıtlarında B.B.'nin ablası olarak görünen Fatma B.'nin (34) de ifadesine başvurdu. Fatma B, babasının 13 yaşından itibaren 8 yıl süresince kendisine tecavüz ettiğini, bu tecavüzden bir kız ve bir erkek çocuk getirdiğini, oğlunun evlatlık verildiğini, kız çocuğu B.B.'nin babası tarafından annesinden doğmuş gibi nüfusuna kaydettirildiğini ifade ettiği öğrenildi.