BIST 10.209
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.398,71
HABER /  DÜNYA

İğneyi ipiyle birlikte yuttu

İstanbul’da, bir köpek, ipiyle birlikte dikiş iğnesini yuttu. 7 aylık “Jessie” için sahibi ve veteriner hekimler seferber oldu. Köpeğin yutt...

Abone ol

İstanbul’da, bir köpek, ipiyle birlikte dikiş iğnesini yuttu. 7 aylık “Jessie” için sahibi ve veteriner hekimler seferber oldu. Köpeğin yuttuğu 2 santimetrelik dikiş iğnesi, ameliyatla boğazından çıkartıldı.
Jessie adında 7 aylık Parson Russel Terrier cinsi köpeğin sahibi Sevgi Demirsoylu, oğlunun pantolonunun paçasını dikmek için 2 santimetre uzunluğundaki dikiş iğnesine ip geçirerek, evindeki masaya bıraktı. İğneyi masada unutan Demirsoylu, ardından eşi Aytun Demirsoylu ile birlikte yürüyüşe çıktı. Bu sırada masanın olduğu odaya gelen Jessie, oynamak için önce etrafı karıştırdı. Daha sonra masanın üzerinde ipi geçirilmiş iğneyi gören Jessie, sandalyeyi kullanarak masanın üzerine çıktı. Masanın üzerindeki ip geçirilmiş iğneyi yumak zanneden Jessie, ipi iğnesiyle birlikte ağzına alarak yuttu. Bu esnada Jessie’nin bulunduğu odaya giren Demirsoylu’nun çocukları, köpeğin garip hareketler yaptığını gördü. Bunun üzerine köpeğin ağzını açmak isteyen Demirsoylu’nun oğlu, köpeğin ağzını açmadığını fark ederek, annesine haber verdi. Eşiyle birlikte yürüyüşten dönen Sevgi Demirsoylu, kahvaltı için hazırladığı salam ve sosisi birkaç tanesini Jessie’ye vermek istedi. Ancak Jessie, çok sevdiği salamı yemedi. Bunun üzerine Demirsoylu ailesi, Jessie’yi Levent’te bulunan Ada Veteriner Kliniği’ne getirdi. Veterinerler tarafından kontrol edilen Jessie detaylı muayene için ağzını açmayınca röntgen çekildi. Röntgen sonuçlarında köpeğin boğazında iğne gören hekimler, başarılı bir ameliyatla Jessie’nin boğazından 2 santimetrelik iğneyi ipiyle beraber çıkarttı.

“YAKLAŞIK 2 SANTİMETRELİK İĞNE BOĞAZINDAN ÇIKARTILDI”
Jessie’nin bir şeyler yuttuğundan şüphelendikleri için ailesi tarafından Pazar sabahı kliniğe getirildiğini belirten Veteriner Hekim Özlem Egeden, “Jessie’nin keyifsiz olduğunu da görünce hızlı bir şekilde kliniğe getirildi. Muayenede boğazında bir ağrısı olduğu fark edildi. Ağzını açıp detaylı muayene etmemize de izin vermedi. Sonra röntgenlerini aldık. Röntgenlerde de iğne net bir şekilde gözüküyordu. Sahibiyle de konuşulduğunda iğnenin kayıp olduğu onayı da alındı. Sonrasında Prof. Dr. Erdem Acar hoca kliniğe geldi ve operasyon için hazırlığımızı yaptık. Hızlı bir şekilde iğneyi ipiyle beraber boğazından uzaklaştırdık. Yaklaşık 2 santimetrelik iğne çocuğun boğazından çıkartıldı” dedi.

PANTOLONUN PAÇASINI DİKMEK İÇİN HAZIRLADIĞI İĞNE, JESSİE’NİN YEMEĞİ OLDU
Jessie’nin sahibi Sevgi Demirsoy ise “Biz pazar günü eşimle beraber yürüyüşten döndük. Eve döndüğümüzde çocuklar, Jessie’nin bir sıkıntısı olduğunu ve boğazına bir şey kaçtığından şüphelendiklerini söylediler. Hatta oğlum ağzını açmış ama bir şey görememiş. Pazar kahvaltısı hazırlamıştım. Bir iki onun çok sevdiği salam, sosis gibi şeyler verdim. Baktım ki köpek hiç ağzını açmadı, yemedi. Ondan sonra eşime, ‘Acil bir şey yapalım, Bunun boğazından bir şey var’ dedi. Sonra direkt olarak Ada Veteriner Kliniği’ne geldik. Röntgen çekildi ve orada metal bir parça gördüler. O zaman dedim, ‘Ah oğlumun paçasını yapacaktım.’ Demek ki bir iğne yuttu. Hemen ev ile telefon irtibatı kurarak iğnenin kayıp olduğunu öğrendik. Sonra gördüm ki, bu dikiş iğnesi üzerinde ipi de var. Ne olursunuz bir an önce müdahale edelim ve çıkartalım dedim. Hepsinden Allah razı olsun, teşekkür ediyorum. Özlem hanım ve Prof. Dr. Erdem Acar hocam iğneyi çıkarttılar. Jessie’yi bize teslim ettiler. Sonra yaklaşık 2 saat kuvözde kaldı ve serum aldı. Daha sonra eve gittik” diye konuştu.
Başarılı bir operasyonla boğazından 2 santimetrelik dikiş iğnesi çıkartılan Jessie, daha sonra aile tarafından kliniğe getirilerek muayene edildi. Jessie’nin sağlığına kavuşması sonucu büyük sevinç yaşayan Demirsoylu çifti, 15 gün önce sahiplendiği Jessie’nin dışında 25 senedir çeşitli köpeklere sahip olmuş.
(İHA)