BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.451,42
POLİTİKA

İflas erteleme kalkıyor mu? 93 maddelik yeni reform paketi

Hükümet ekonomiyle ilgili yeni reform paketini Meclis'e getiriyor. Açıklamayı Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ yaptı. Akdağ, yatırım ortamının iyileştirilmesi için hazırlanan 93 maddelik reform paketinin TBMM'ye geleceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ "Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik 93 maddeden oluşan reform paketini TBMM'ye sevk edeceğiz." dedi. Akdağ, iflas erteleme ile ilgili de önemli bir açıklama yaptı. Hali hazırda yasak olan iflas ertelemede azami sürecin 23 ay olacağını açıkladı. Reform paketinin yasalaşması ile birlikte KHK ile gelen iflas erteleme yasağı da kalkmış olacak.

İşte Akdağ’ın açıklamalarından satırbaşları:

Şirket kuruluşunda yüzde 25'lik sermaye blokajı şartını kaldırıyoruz, şirketler 24 ay içinde ödemeyi gerçekleştirecek. Şirket kuruluşunu 7 işlemden 1 işleme indiriyoruz. Tasarı ile kurtarma anlaşması kurumu oluşturuluyor. İflas erteleme süreci azami 23 ay olacak. En önemli adımı icra iflas süreçlerinde atıyoruz. Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik 93 maddeden oluşan reform paketini TBMM'ye sevk edeceğiz.

(Ulusal yayın yapan internethaber.com sanal ortamda haberciliğe başlayan ilk haber sitelerinden biridir. Türkiye'nin tanığı pek çok isim yazar kadrosunda yer almakta. Okur yorumlarının yanı sıra açık görüş köşesinden mesleki yazılara ve blog yazarlarına yer vermektedir. Açık görüşte 20'ye yakın uzman yazar olarak yer almaktadır. 60 kişilik bir haber kadrosuna sahip olan internethaber.com, 2000 yılında İnternethaber Yayın Grubu adı altında faaliyete başladı. İstanbul Beşiktaş'ta ofisi bulunan İnternethaber Yayın Grubu bünyesinde tematik özellikli 12 site yer almaktadır. 24 saat kesintisiz haber yayını yapan internethaber sitesinde güncel haberler ile birlikte, politika, sağlık, magazin, spor, memur ve eğitim ile son dakika haberleri yer alıyor.)

Sitene Ekle
Etiketler