BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İDO yolcuları iptal edilen seferlere tepkili

İDO yolcuları iptal edilen seferi protesto etti

Abone ol

Bursa’ya gitmek için Kabataş’tan feribota binen yolcular, hava muhalefeti nedeniyle feribotları Yenikapı İskelesi'ne çekilince isyan etti. Yolcular yaklaşık 2 saat boyunca feribotu terketmeyerek, yetkilileri protesto etti. Yetkililer tarafından ikna edilen yolcular, başka bir feribotla Bursa’ya gönderildi.

İDO BU SEFERLERİ İPTAL ETTİ... TIKLAYIN!

250 yolcu, saat 18.30 sıralarında Bursa’ya gitmek için Kabataş’tan feribota bindi. Yetkililer, feribotun hareket saati geldiğinde yolculara hava muhalefeti olduğunu, feribotun Yenikapı iskelesine gideceğini, buradan da başka bir feribotla Bursa’ya hareket edileceğini bildirildi. Yenikapı’ya gelen yolcular bu duruma isyan ederek, feribotu terk etmedi. Bunun üzerine iskeleye çok sayıda polis sevk edildi. Yaklaşık iki saat boyunca eylem yapan yolcular, yetkililerin ikna etmesi sonucu başka bir feribotla Bursa’ya gönderildi.

Yolculardan Dilek Kiper, “Bize hava muhalefeti var dediler. Bizi feribottan zorla indirmeye kalktılar. Feribot başka bir sefer yapacakmış. Bizde inmedik. Protesto etmek için. Bursa’yı aradık. Yağmurun yağmadığını öğrendik. Hiçbir sorun yoktu. Yetkili yok. Çözüm yok.” şeklinde konuştu.

Feribottan inen yolcular, “İDO istifa" , "Sahtekar İDO” diye bağırdı.