BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.460,09
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İDO satılırsa fatura vatandaşa çıkacak

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, özelleştirilmek istediği İDO’ya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, kamu kaynaklarıyla, halkın parasıyla, halktan toplanan vergilerle yaratılmış kurumları tek tek peşkeş çekmek istediğini söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek; İDO bünyesindeki şehir hatlarının 29 Eylül’de yapılan tartışmalı bir ihale ile İDO’dan bu amaçla koparıldığını kaydetti. Şehir hatlarının tartışmalı bir ihale ile belediye iştiraklerinden Kiptaş, İspark, Belbim, Ulaşım A.Ş ve İston’un ortak olduğu yeni bir şirkete devredildiğini ifade eden Berhan Şimşek; “Bir sessiz sedasız ihale ile 32 şehir hatları vapuru, 3 yolcu motoru, 1 römorkör, 2 hizmet motoru, 1 yakıt gemisi, 7 yüszer iskele olmak üzere toplam 46 deniz vasıtasını ve bunlara ek olarak 49 adet iskele ve terminal ile Haliç Tersanesi’nin 30 yıl intifa hakkı karşılığı işletilmesini, (toplam 96 parça) yıllık sadece 400 bin TL karşılığında yeni şirkete verdiler” dedi.

Bu bedelin her bir parça için aylık 347 liraya denk geldiğini belirten Berhan Şimşek; “İhale edilenler içinde vapurlar var, Haliç Tersanesi var, iskeleler var. Böyle bir muhammen bedel olabilir mi?” diye sordu.

İhalenin kamuoyundan gizlenerek gerçekleştirildiğini kaydeden Berhan Şimşek; “Bu ihale gerek muhammen bedelin bu kadar düşük belirlenmesi, gerekse ilanı açısından şaibelidir” diye konuştu. Şimşek, ihale hakkında Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleriyle birlikte gerekli yasal girişimleri başlatacaklarını ifade etti. İhale ile devredilen 32 vapurun Kadir Topbaş’ın ‘jilet olmaktan kurtardık’ dediği eski vapurlar olduğunu dile getiren Berhan Şimşek; “Peki neden şehir hatlarını böyle şaibeli bir biçimde İDO’dan ayrılıyor? Bunun tek sebebi, İDO’nun birilerine, kemiksiz, kılçıksız, deyim yerindeyse “löp” bir şekilde satılmak istenmesidir” diye konuştu.

Şehir hatları ayrıldıktan sonra İDO’da yeni gemilerin kaldığını hatırlatan Berhan Şimşek; “Yani yeni kurulan şehir hatları şirketine eski gemileri sattılar, İDO’da da yeni gemiler kaldı. Bir taraftan da İstanbul halkına ‘Neden endişe ediyorsunuz, biz İDO’yu satıyoruz, bakın şehir hatlarının vapurları yerinde duruyor, size hizmet vermeye devam ediyor’ diyorlar” diye konuştu.

İstanbullulara da seslenen Berhan Şimşek; “İDO satılırsa, alanlar yarın zam yaptığında, şu sefer kârlı değil, bunu kaldırıyorum dediğinde, belediyenin önüne çıkıp ben bundan memnun değilim, bunu değiştirin, düzeltin diyemezsiniz. Çünkü artık o özel bir şirket” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, ‘Para lazım oldukça satıyoruz. Gelecek kaynağı da İstanbul’a harcıyoruz’ dediğini hatırlatan Berhan Şimşek, “Sayın Topbaş, bu kadar mı dardasın, bu kadar mı batıksın” diye sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İDO’yu ve İGDAŞ’ı satarak bu satışlardan 10 milyar dolar gelir hedeflediğini vurgulayan Berhan Şimşek; “İBB’nin 2023 yılına kadar olan gelirlerini ipotek ettiği, güvence gösterdiği inanılmaz bir borç stoğu var. Bunlar, biz hizmet ediyoruz derken, aslında yarattıkları borcu öteliyorlar. Bu borcu gelecek nesillere yıkıyorlar. Bunu İstanbulludan saklıyorlar. Sonra da bakın biz bütçeyle neler neler yapıyoruz diyorlar” dedi.

İDO’nun satışından gelecek parayla Başbakan’ın çılgın projelerinin fonlanacağını söyleyen Berhan Şimşek, “Buradan açık açık uyarıyoruz. Kabotaj Kanunu’na göre İDO’yu satamazlar. Kabotaj Kanunu hâlâ yürürlüktedir. Kanunun maddeleri de emri de açıktır. Satmaya kalkarlarsa yargıya taşıyacağız. Bu konuda emsal kararlar var. Bu iş yargıdan döner” diye konuştu.

İDO’nun satışıyla aslında belediye eliyle bir tekel yaratılmak istendiğini kaydeden Şimşek; “Yeni şirkete devrettikleri şehir hatları gemileri sonradan tamir edilen gemiler. Dolayısıyla zamanla bunların verimleri düşecek. Bunlar tek tek gözümüzün önünde eriyecek. Peki, eridikçe yerini kim dolduracak? İşte orada devreye özelleştirilmiş yeni İDO girecek. Çünkü iskeleleri paylaşılmış, gemileri yeni, seferleri hazır. Bir başka şirketin gelip ‘bu işi yapabilirim’ deme şansı yok. Belediye İDO’yu satışa çıkarırken, aynı zamanda onu bir tekel haline getiriyor, halkı müşteri haline getiriyor, kamu yararından vazgeçiyor, belediyecilikten vazgeçiyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmeyi planladığı özelleştirmelerin peşini bırakmayacaklarını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek; “Sayın Topbaş, kimin malını kime satıyorsunuz. Buradan söylüyorum, Sayın Topbaş o koltukta artık eskisi rahat oturamayacak. Bundan her hafta Kadir Topbaş Günleri düzenleyerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde halktan gizlenen şaibeli işleri tek tek açıklayacağız. İDO’yu satma hevesleri kursaklarında kalacak. İstanbul halkının parasıyla, İstanbullunun vergisiyle yaratılan kurumların birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.