BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
DÜNYA

İdlib bölgesinde iki grup arasında şiddetli çatışma!

SURİYE ’nin İdlib kentinde cihatçı radikal örgüt Nureddin Zengi ile El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra’nın öncülük ettiği Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalarda Nureddin Zengi'nin en önemli komutanlarından Ahmed Homsi ölürken, çatışmalar nedeniyle siviller de öldü ve siviller evlerinden çıkamıyor. Rusya, İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde 20 ateşkes ihlali saptadı.

ÖSO kaynaklarından edinilen bilgilere göre Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kenti kırsalı ile Halep kentinin Batı kırsalında El Nusra'nın öncülük ettiği Heyeti Tahrir Şam (HTŞ) ile radikal cihatçı örgüt olan Nureddin Zengi arasında yine çatışmalar yaşanıyor. HTŞ, geçen hafta 5 militanının Nureddin Zengi tarafından öldürülmesi üzerine 3 koldan saldırıya geçti. 

İdlib kuzeyindeki Daret İzze bölgesinde çatışmalar yoğunlaşırken, çatışmalar arasında mahsur kalan sivillerden ise 4 kişi hayatını kaybetti. Nureddin Zengi'nin en önemli komutanlarından Ahmed Homsi, Darat İzze merkezinde HTŞ ile yaşanan çatışmalar sırasında ölürken, HTŞ'den ise 6 militan öldü.Çatışmalar sonucunda Tekad ve Daret İzze kasabası ile Acil, Busratun, Habit, Sadiye ve Cebel Bereket köyleri HTŞ'nin eline geçti. HTŞ, Nureddin Zengi'nin karargahı olan Şey Süleyman kasabasına da girdi. 

Sitene Ekle
Etiketler