BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.446,83
HABER /  DÜNYA

İdam öncesi talk show!

Çin’de idam mahkumlarıyla infazlarından sadece bir iki saat önce yapılan talk şov izlenme rekorları kırıyor..

Abone ol

Çin'in Henan eyaletindeki bir televizyon kanalında her cumartesi günü yayınlanan "İdamdan Önce Görüşmeler" adlı program alışılmadık bir ilgi görünce, İngiliz BBC Televizyonu da programı yayınlamaya karar verdi.

Ding Yu adlı kadın programcının sunduğu programda sunucu, bir-iki saat sonra idam cezaları infaz edilecek olan elleri ve ayakları zincirle bağlı idam mahkumlarıyla söyleşi yapıyor.

Ding Yu, mahkumları işledikleri suçları en ince ayrıntısına kadar anlattırarak pişman olup olmadıklarını ve son olarak ailelerine bir mesajları olup olmadığını soruyor.

Çin'de idam mahkumları aileleriyle hiçbir şekilde görüştürülmediği için televizyon ekranlarından yayınlanan son mesajların aileler için büyük değer taşıdığı belirtiliyor.

Ding Yu, bugünü kadar 250 idam mahkumunu idam öncesinde talk şova çıkardı.

Program çerçevesinde söyleşiye çıkarılan ve kıskançlık nedeniyle eşini öldüren 20'li yaşlardaki bir idam mahkumu, "Baba, hata yaptım, özür dilerim" diyor. Ondan hemen sonra ekrana gelen annesi, infazı bekleyen oğluna "Küçükken seni dövdüğüm için beni affet" diyor ve idam mahkumu gardiyanlar tarafından sürüklenerek kurşuna dizileceği meydana götürülürken gösteriliyor.

Dünyanın en ilginç talk şov BBC'nin de dikkatini çekti. BBC 2 kanalı, sıradışı söyleşileri 12 Mart Pazartezi günü "This World" adlı programda yayınlayacak.