BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.438,48
GÜNCEL

İçişleri Bakanlığı'ndan flaş terörle mücadele açıklaması

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Hakkari Şemdinli kırsalında 17 ve Tunceli Nazimıye Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 5 terörist olmak üzere toplam 22 teröristin etkisiz hale getirildiği ve operasyonların devam ettiği belirtildi.

İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Hakkari Şemdinli kırsalında 17 ve Tunceli Nazimiye Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 5 terörist olmak üzere toplam 22 teröristin etkisiz hale getirildiği ve operasyonların devam ettiği belirtildi.

ŞEMDİNLİ ORTAKLAR BÖLGESİNDE HAVA HAREKATI

Türk Silahlı Kuvvekleri Hakkari Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde düzenlenen hava harekatında 12 silahlı teröristin etkisiz hale getirildiği ve bölgeden toplam 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinde 3 adet RPG-7 roketatar silahı, 1 adet AT-4 roketatar silahı, 10 adet roketatar mühimmatı, 8 adet sevk fişeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 10 adet el bombası ve 5 adet özel yapılmış şemsiyenin ele geçirildiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklama şöyle; " 02 Kasım 2017 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, sabah saatlerinde meydana gelen çatışma sonrasında, devam eden hava destekli operasyonda, bölgeden Irak kuzeyine kaçmaya çalıştıkları hava ve keşif vasıtaları ile tespit edilen teröristlere yönelik icra edilen hava harekâtında, sabah ölü ele geçirilen 5 teröriste ilave olarak 12 silahlı bölücü terör örgütü mensubu daha (toplam 17 terörist) etkisiz hale getirilmiştir.

Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Bölgede yapılan arama tarama faaliyetleri neticesinde; üç adet RPG-7 roketatar silahı, bir adet AT-4 roketatar silahı, 10 adet roketatar mühimmatı, sekiz adet sevk fişeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 10 adet el bombası ve 5 adet özel yapılmış şemsiye ele geçirilmiştir.
Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

Sitene Ekle
Etiketler