BIST 9.563
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.486,36
POLİTİKA

Yerli otomobili yapacak 5 babayiğit açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yerli otomobili üretecek 'babayiğitler'i açıkladı.. Erdoğan düzenlenen törenle Ortak Girişim Grubu’nda yer alan kuruluşların isimlerini duyurdu.

Yerli otomobili üretecek konsorsiyumda 5 firma bulunuyor. Peki yerli otomobili yapacak babayiğitler kimler ve Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu'nda hangi şirketler var? Türkiye'nin merakla beklediği babayiğitleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkldı. Ünlü işadamları yerli otomobil korsorsiyumunda firmaları ile yer aldılar;

Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu'nda yer alan şirketler ve sahipleri şöyle:

1-Anadolu Grup : 1952 yılında temelleri atıldı. Bünyesinde 80 şirket var. Otomobil sektöründe de çalışmaları olan Anadolu Grubu Sahibi Tuncay Özilhan.

2-BMC : Türkiye'nin en büyük ticari araç üreticilerinden yarım asırlık bir geçmişe sahip. 2004 yılında sahibi değişen BMC Türkiye'nin otomobili projesinde yer alıyor. BMC'nin Ethem Sancak ve Katarlı ortakları.
3-Kıraça holding : Yenilikçiliği ile otomobil sektöründe yer alan şirketin sahibi İnan Kıraç

4-Turkcell grubu : Yazılımın ve yüksek teknolojinin en önemli firmalarından biri. Turcell'in sahibi Ahmet Akça

5-Zorlu Holding : 1953 yılında kurulan Zorlu Holding Denizli'de üstlenmiş bir firma. Tekstilden madenciliğe kadar hemen her alanda faaliyete olan Zorlu Holding'in sahibi Ahmet Nazif Zorlu.

Sitene Ekle