BIST 10.354
DOLAR 32,28
EURO 34,68
ALTIN 2.398,11
HABER /  DÜNYA

İBB’nin ’yeşil alan’ teklifine CHP’den ret

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy’de eskiden Salı Pazarı’nın kurulduğu Kuşdili Çayırı’nı yeşil alan yapma kararı aldı. İBB Mecli...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy’de eskiden Salı Pazarı’nın kurulduğu Kuşdili Çayırı’nı yeşil alan yapma kararı aldı. İBB Meclisi’nden oy çokluğu ile geçen karara CHP karşı çıktı.
(İBB) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kadıköy’de eskiden Salı Pazarı’nın kurulduğu Kuşdili Çayırı’na yapılacak olan dükkânlar projesinin iptal edildiği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülen rapora göre eski pazar alanının tamamının yeşil alan olarak yapılandırılacağı açıklandı. Kuşdili Çayırı’nın yeşil alan olmasına karar veren İBB Meclisi, yeşil alanın yarısının altına da 1-2 katlı otopark yapılacağını açıkladı.
CHP’nin kabul etmediği ancak oy çokluğu ile kabul edilen teklif, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylanması için gönderildi.
Konuyla ilgili Mecliste açıklama yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, “Burada alanın üst yapısı tamamen yeşil alan olarak kullanılacak. Şuanda bu alanın tamamı otopark olarak kullanılıyor. Dünyanın birçok büyük kentinde şehrin merkezindeki otopark ihtiyacı meydanların altıyla giderilir. Zaten Kuşdili Çayırı’nda toplam alanın yüzde 50’sinin altına yapılacak. Zemin müsait olmadığı için bir veya iki katlı bir otopark yapılabilir. 800-1000 araçlık bir yer olabilir. Zaten üzerinde bir buçuk metre dolgu alanı olacak ki ağaçlar yetişebilsin. Alanın üzerinde herhangi bir yapı olmayacak.” dedi. Otoparkın bölgede yaşayan insanların büyük bir ihtiyacı olduğuna değinen Turan, ticari maksatla herhangi bir birimin yapılmayacağını söyledi.
(İHA)