BIST 8.976
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,68
HABER /  MEDYA

Hüseyin Yayman'dan bomba Gülen yazısı

Gülen cemaatinin özgüven zehirlenmesi yaşadığını yazan Hüseyin Yayman, hareket için "sanki idrakleri bağlanmış" dedi.

Abone ol

Vatan Gazetesi yazarı Hüseyin Yayman, Gülen-Erdoğan savaşında Gülen'in savaşı çoktan kaybettiğini yazdı. "Duymuyorlar, görmüyorlar, düşünmüyorlar. Bir kez olsun neden böyle oldu diye sormuyorlar. Sanki idrakları bağlanmış" diyen Yayman'a göre cemaat özgüven zehirlenmesi yaşadı.

Gülen cemaati için "Yapılan tüm uyarıları alaycı bir üslupla dinliyormuş gibi gözüküp hedefe odaklandılar" vurgusunu yapan Hüseyin Yayman, Fethullah Gülen içinse "En başından beri istihbarat işlerine meraklı olan Fethullah Gülen, bir an düşünsün. Kendisini kim yanılttı?" dedi.

Yayman, iktidar savaşında Gülen hareketinin son durumunu şöyle anlatıyor:

O dönemde yapılan iyi niyetli tüm uyarıları nobranlıkla karşılayıp AK Partinin bölüneceğini ve Erdoğan’ın tasfiye edileceğini söylüyorlardı. Erdoğan’la savaşı kazanmak için tabana CHP’ye oy verdirildi.

Yapılan tüm uyarıları alaycı bir üslupla dinliyormuş gibi gözüküp hedefe odaklandılar. Hiç kimse Gülen hareketini bilmezken takip edip analizler yazan Ruşen Çakır’ın o dönemde yaptığı ‘Denizin ortasında gemileri yakma’ metaforunu görmezden geldiler. Ali Bayramoğlu, Ahmet Taşgetiren gibi vicdanlı demokratları hatta hareketin içinde olan Hüseyin Gülerce’nin kritiklerini ellerinin tersiyle ittiler.

SONUÇTA NE OLDU?

Erdoğan ve siyasetle ilgili tüm tezleri yanlış çıktı. Olayın üzerinden bir yıl geçmeden hareket büyük yara aldı. Yazının başında anlatmaya çalıştığım şaşkın halk karar verdi. Hareketin maddi kayıplarını bir kenara bırakın. Bunlar telafi edilebilir. Ancak Gülen çok önem verdiği Anadolu insanı nezdinde güvenini ve masumiyetini kaybetti.

Bir yılın sonunda hareket her şeyini kaybetme durumuyla karşı karşıya. Biran geriye yaslanın ve düşünün. Bir yılda bu kadar büyük yaralar alan bu yapı orta ve uzun vade de nelerle karşılaşacak. Olayın ilk günlerinde dediğimi tekrar söyleyeyim. Bu mesele artık Erdoğan-Gülen konusu olmaktan çıktı. Gülen hareketi artık ulusal güvenlik sorunudur. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti kararını verdi.

Suikastçı hedefini ıskaladı. Bundan sonra suikastçının başına gelecekler belli. Darbe teşebbüsü başarısız oldu. Başarısız darbecilerin kaderi neyse Gülen hareketinin kaderi de o olacak. En başından beri istihbarat işlerine meraklı olan Fethullah Gülen, bir an düşünsün. Kendisini kim yanılttı?

Olayın kaderi 20 Aralık’ta Tayyip Erdoğan meydana indiğinde belli olmuştu. Ancak görmek istemediler. Halen tabanı bir arada tutmak için farklı tezler ileri sürseler de Gülen hareketi Erdoğan’la girdiği iktidar savaşını kaybetti.