BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Hüseyin Gülerce'den Necdet Özel'e şok eleştiri!

Hüseyin Gülerce, Beyaz TV'de Türker Akıncı'nın moderatörlüğündeki 'Ortak Akıl' programında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'ni çözüm sürecine ilişkin sözlerini eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Beyaz TV ekranında yayınlanan Türker Akıncı'nın moderatörlüğündeki 'Ortak Akıl' programına konuk olan Hüseyin Gülerce, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonundaki çözüm sürecine ilişkin sözlerine ateş püşkürdü.

ÖZEL'İN "KIRMIZI ÇİZGİ" UYARISINA TEPKİ

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel resepsisyonda gazetecilere yaptığı açıklamada çözüm sürecinin basından takip ettiklerini belirtmiş "kırmızı çizgilerimiz aşılırsa gereğini yaparız" demişti.

"TSK'YI TÜRKİYE CUMHURİYET'İN EMRİNDE GÖRMEK İSTİYORUZ"

Özel'in sözlerini canlı yayında yorumlayan Hüseyin Gülerce Türk Silahlı kuvvetlerinin kendi başına hareket etmemesi gerektiğini belirtti. Gülerce 'Biz silahlı kuvvetleri Türkiye Cumhuriyeti'nin emrinde görmek istiyoruz. Tüm bürokrasiyi seçilmiş hükümetin emrinde görmek istiyoruz.' dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BALTALAMAK İSTEYENLER VAR"

Çözüm süreci ile ilgli olarak  Sayın Genelkurmay Başkanı '30 senedir bu mücadeleyi biz yürütüyoruz yerine, '30 yıldır bu mücadele yürütülüyor' dese... Sadece silahlı kuvvetler aracılığı ile bunlar yürütülmüyor. Çözüm süreci başladığından beri karakollara öyle 50-60 kişilik gruplar halinde saldırılar olmuyor. 1-2 olay var onların aslı nedir bilinmiyor ama... Derin PKK var, avrupanın, Amerika'nın yönledirdiği PKK var. Biz bunları bilmiyoruz. Bu süreci baltalamak isteyenler var. Şimdi bunlar bariz hatalar.

'ASKERİMİZİ KIŞLADA GÖRMEK İSTİYORUZ'

En güzeli hükümetimiz bir çözüm süreci götürüyor, bize düşen neyse bizde üstümüze düşeni yapacağız. Bunu dediğimiz zaman tamam. Ben Sayın Özel'in duruşunu takdir etmiş insanım ama bunun  karşısında sessiz kalmam da mümkün değil. Biz askerimzi kışlada görmek isrtiyoruz. Biz Silahlı Kuvvetleri Türkiye Cumhuriyetini emrinde görmek istiyoruz. Tüm bürokrasiyi seçilmiş hükümetin emrinde görmek istiyoruz.

screen-shot-2014-08-31-at-5.42.08-pm.png