BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.495,74
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet'te zam krizi sona erdi

Hürriyet Gazetesi'ndeki 'zam krizi' bitti. Gazete'de ünvana göre zam yapıldı. Genç muhabir, Muhabir ve Uzman muhabir olarak sınıflandırılan çalışanlar kaç lira alacak?..

Abone ol

Hürriyet'te Ertuğrul Özkök'ün isteğiyle 2 yıl önce muhabirlerin kademelendirilmesine ilişkin bir çalışma yapılmıştı. Muhabirler, "Genç muhabir", "Muhabir" ve "Uzman muhabir" olarak sınıflandırılmıştı.

Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı gazetenin yerel net sayfasında bir açıklama yaparak, ücretlerin 2006 yılı başı için saptanan zam oranlarından bağımsız olarak ünvan düzeyine çekildiğini, yapılan terfilerle 83 muhabirin ücretinde artışlar sağlandığını söyledi.

ÜNVANA GÖRE ZAM
Hürriyet gazetesinde bundan böyle ünvanı Genç Muhabir olanlar en az ücreti 800 YTL, Muhabir olanlar en az ücreti 1000 YTL ve ünvanı Uzman Muhabir olanların en az ücreti 1500 YTL oldu.
Vuslat Doğan Sabancı gazetede uygulanan 'Performans Yönetimi Sistemi'nde başarıyla uygulandığını belirterek, yılbaşında yapılan zamda Hürriyet genelinde, performans değerlendirmeleri ücretlere yansıtıldığını belirtti. Buna göre yılbaşında belirlenen ortalama zam oranı yüzde 5 olduğu halde, 521 çalışan yüzde 7 ile yüzde 10 arasında zam aldı.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE YÜZDE 3 ZAM
Çalışanların maaşlarının iyileştirmesine katkı sağlamak üzere İcra Kurulu Başkanı, Genel Yayın Yönetmeni, İcra Kurulu üyeleri ve yazarların ücretlerine yüzde 3, Yayın ve İdari Koordinatör ücretlerine ise yüzde 5 zam yapıldı.

SIRA DOĞAN HABER AJANSI'NDA
Hürriyet muhabirlerine yapılan zammın ardından, Hürriyetle omuz omuza çalışan Doğan Haber Ajansı editör ve muhabirlerinin maaşlarında düzenleme yapılması planlanıyor. DHA muhabir ve editörlerinin maaşları 500 ile 800 YTL arasında değişiyor.

Kaynak: www.superpoligon.com