BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet manşet yapmadı ki..

RTÜK Başkanına Alman Mahkemesinin kararı soruldu. Akman’dan öyle bir savunma geldi ki evlere şenlik...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA- RTÜK Başkanı Zahid Akman’dan, Alman Mahkemesi’nin Deniz Feneri e.V. yargılamasına ilişkin gerekçeli kararı ile ilgili ilginç savunma. Akman, “Diğer gazeteler abartmış. Bakın Hürriyet haberi manşet yapmadı. Demek ki, ben gerekçeli kararda yokum” dedi.

Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından basında bir çok gazetede manşet olan ve hemen tüm gazetelerin gerekçeli karara dayanarak haber yapması sonrasında dün RTÜK’te üst kurul üyeleri toplantı yaptı. Toplantıyı açan Başkan Zahid Akman, bu haberlere hiç değinmeden doğrudan kurul rutin gündemine geçti. Bu durumun garip olduğunu belirten CHP’li üyeler gazetelerde yer alan haberleri gündeme getirdiler. Haberlerde deniz Feneri ve bağlantıları ve kendisine ilişkin suçlamaların bulunduğunu anlatan üyeler, bu konuda bir açıklama yapmasını istediler.

HÜRRİYET'LE SAVUNDU
Akman, “İyi ki, bu konuyu açtınız…” diyerek önce teşekkür etti ve sonra şu savunmayı yaptı:

“Bakın Hürriyet gerekçeli kararı manşet yapmadı. Eğer benimle ilgili bir konu olsaydı, bağlantım olduğuna dair ifadeler olsaydı, mutlaka manşet yapardı. Hürriyet manşet yapmadığına göre, içinde ben yokum

KÜÇÜK VERDİ ÖYLEYSE YOKUM
Bunun üzerine üyeler, Hürriyet Gazetesi’nin de haberi birinci sayfadan anons ettiğini ve iç sayfalarda ayrıntılı haber verdiğini üstelik Vatan başta bir çok büyük gazetede manşet haber yapıldığını hatırlattılar. Akman da bunun üzerine, “Ben iddianameyi avukatım aracılığıyla 10 güncesinden aldım. Tümüne baktım. Benimle ilgili bir suçlama yok. Diğer gazetelerin yaptığı haberler doğru değil. Hürriyet de haberi manşet yapmadı. Eğer benimle ilgili bir şey olsa mutlaka manşet yaparlardı” dedi.

ÇEVİRİ YAPILIYOR
Bunun üzerine üst kurulun bazı üyeleri kararın resmi olarak çevirisini yaptıracaklarını belirttiler. Çeviri yapıldıktan sonra bir sonraki RTÜK Üst Kurul toplantısında; gerekçeli kararın içinde Akman’a yönelik suçlamalar varsa bunları bir sonraki toplantıda gündeme getirecekleri de öğrenildi.

Yasal uyarı: Bu haber izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.