BIST 10.286
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.395,81
HABER /  GÜNCEL

Hükümetten AYM kararına ilk tepki!

Anayasa Mahkemesi'nin internet düzenlemesi ve memurlarla ilgili kararlarına ilişkin hükümet cephesinden ilk tepki geldi...

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin torba yasada bulunan bazı düzenlemeleri iptal kararında çok hızlı davrandığını söyledi. Bozdağ, karar sonrası sürecin sorun olmayacağını, idarenin kendi tasarrufunu kullanacağını ifade etti.

Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası açıklama yapan Bekir Bozdağ, mahkemenin oldukça hızlı karar verdiğini söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin jet hızıyla kararlar aldığını da ifade eden Bakan Bozdağ, "Bundan sonraki süreçte sorun olmaz, idari tasarrufunu yapar" diye konuştu.

AYM'NİN KARARLARINDA NE VAR?

Anayasa Mahkemesi, görevden alınan memurların iki yıl göreve dönmelerini engelleyen yasayı iptal ederken TİB'in yargı kararı kararı olmaksızın internet trafiğini izleme yetkisi için de iptal kararı vermişti.

Yüksek Mahkeme torba yasadaki "kolluk teşkilatı kadrolarına  yapılan görevden alma işlemleri hakkında verilen mahkeme kararlarının 2 yıl  içinde yerine getirileceği, bu işlemlerle ilgili mahkeme kararlarının yerine  getirilmemesinin ceza soruşturmasına konu edilemeyeceğini" düzenleyen hükmü iptal  etti ve yürürlüğünü durdurdu.

AYM, TİB'in yargı kararı kararı olmaksızın internet trafiğini izleme yetkisini de iptal etti. Anayasa Mahkemesi, torba yasadaki "milli  güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi nedenlerinden  bir veya bir kaçına bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, internet  erişiminin engellenmesi yetkisini Telekomünikasyon İletişim Başkanına veren  düzenlemeyi" de iptal etti.