BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,19
HABER /  GÜNCEL

Hükümete çok sert cemevi yanıtı!

CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in 'cemevi' açıklamasına Twitter'dan yanıt verdi.

Abone ol

CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in, "Cemevini ibadethane olarak kabul edemeyiz" sözlerine, "Cemevi ibadethanedir. Kararını vermek ne iktidarın ne de başkalarının haddi değildir" diyerek tepki gösterdi.

'İÇİNDEKİ KİN DIŞARIYA VURMUŞ'


CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in, “Cemevini ibadethane olarak kabul edemeyiz” sözlerine, “Başbakan yardımcısı Cemevi açıklamasında bulunmuş içindeki kin dışarıya vurmuş; cemevi ibadethane değil. Camiye buyurun diye. Aleviler kimseye neresi ibadethane diye sormuyor. Cemevi ibadethanedir. Kararını vermek ne iktidarın ne de başkalarının haddi değildir” diyerek tepki gösterdi.

'ALEVİLER NERESİ İBADETHANE DİYE SORMUYOR' 

Sabahat Akkiraz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aleviler kimseye neresi ibadethane diye sormuyor. Cemevi ibadethanedir. Kararını vermek ne iktidarın ne de başkalarının haddi değildir” dedi. “Başbakan yardımcısı ya da iktidarın diğer mensupları; Alevilere kimse ibadethane dayatması yapamaz” diyen Akkiraz şunları kaydetti:

'ALEVİLER SÖZ KONUSU OLUNCA KÜFÜR ETMEKTEN VAZGEÇSİNLER'
 
“Aleviler bildiği, inandığı biçimde ibadet eder. İktidar önce halkının tamamının iktidarı olsun; Aleviler söz konusu olunca ağızlarından çıkan ve zikrettikleri iftira ve küfürlerden vazgeçsin. Alevi nerede nasıl ibadet yapacak bunun kararını kimse veremez. Kimsenin onlara sorduğu da yok. Cemevi konusunda yasa tekliflerimizi AKP parmak sayısı ile yok sayabilir.

Ama binlerce cemevinde her Perşembe cem tutmamızı engelleyemez. Hz. Hüseyin'i, peygamber ailesini katledenlerin yolundan yürüyen, 'Biz Yezit'ten yanayız' diyen iktidar ve yandaşlarından İslam öğrenecek değiliz. Aleviler konusunda hazırladığımız raporda alevilerin nasıl sistem dışına itildiğini göstermiştik; iş yok, aç bırak, tahrik et ve yok say. Siyasal olarak partimde ben de yasal düzenlemeler için çalışıyoruz. Parmak sayısı ile bugün engellesen de hak batıl olmayacak. Haklar alınacak. İşin özü televizyonlara yansıdı; biz Hz. Hüseyin'den değil 'Yezit'ten yanayız' diyecek kadar inancı siyasallaştıranlar; önce tarafınıza bakın ve utanın.”