BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,91
ALTIN 2.395,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

HSYK ile kanlı bıçaklı oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HSYK arasındaki polemiğin şiddeti artıyor...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü programında "HSYK adalet dağıtan bir kurum değil. Adaleti bozan bir kurum, tuzu kokutan bir kurum. HSKY'ya bizim saygımız var. Yeter ki her kurum yasalarla tanımlanmış görevlerini yerine getirsin" sözlerine HSYK'nın cevabı da gecikmedi.

HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'HSYK herkesten özür dilemeli' sözlerine, "Onuruyla, şerefiyle görev yapan hakim savcılara hakaret edilmesi kabul edilemez. Şerefli bir Türk hakimi olarak hiç kimseden özür dilemeyiz" karşılığını verdi.

AÇIKLAMALAR BİRBİRİ ARDINA GELDİ!

 HSYK'DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA
Yargıya yönelik 'militan' benzetmesi yaparak, özür beklediklerini söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na HSYK'dan yanıtı da bir o kadar sert oldu. HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, zehir zemberek bir açıklamayla Kılıçdaroğlu'na seslendi...
Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) tarafından Seyhan Otel'de düzenlenen "Türkiye'nin Siyasi Liderleri Adana'da Buluşuyor, Şehrin Geleceğini Konuşuyor" isimli toplantıya katıldı. Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) ile ilişkilerinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"HSKY'ya bizim saygımız var. Devletin her kurumuna saygımız var. Yeter ki her kurum yasalarla tanımlanmış görevlerini yerine getirsin. Başka bir görüşümüz yok. Ama bu HSYK adalet dağıtan bir kurum değil. Adaleti bozan bir kurum, tuzu kokutan bir kurum. Silivri'deki davalardan birine bakan bir yargıç vardı. 'Üzerimde kurumsal baskı var' dedi ve ayrıldı. Hiç bir HSYK üyesi çıkıp 'Arkadaş sana bu baskıyı yapan kim' diye sormadı. Yargıya baskı yapılıyor ama sormuyorlar. Neden? Çünkü o baskıyı yapan kendisiyle aynı düşüncede olan kişiler. Bu HSYK'ya saygı duyar mısınız? Ben duymuyorum. Kusura bakmasınlar."

ÖZÜR POLEMİĞİ

Kendisi için "Özür dile" denildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Senin neyinden özür dileyeceğim. Sen adaleti dağıttın da ben hayır mı dedim" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı'nın unvanın "Ali Dibo" olduğunu iddia ederek, şöyle devam etti: "Milletvekiliyken ihale dağıtan adam. Yani ihaleye fesat karıştıran adam çağdaş bir ülkede Adalet Bakanı olabilir mi? Bırakın Adalet Bakanı olmayı siyasette görev alamaz. Bu Adalet Bakanına böyle bir HSYK yakışır. Başka bir şey olamaz."

Kılıçdaroğlu, yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini belirterek, yargıçların kararını önce kendi vicdanında tartması gerektiğini söyledi. Adaletin bozulması halinde devletin büyük yara alacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Onun için diyorlar zaten; adalet bozulursa tuz kokar. Kim suçlanırsa adil bir şekilde yargılansın. İtirazımız yok" diye konuştu.

Hopa'da çıkan olaylarla ilgili, Ankara'da düzenlenen gösterilere dair başlatılan soruşturma kapsamında öğrencilerin tutuklanmasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Tam HSKY'ya uygun bir davranış" dedi.

Siyasi iktidarın emrinde bir yargı olamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "HSYK bütün siyasi kaygılardan arınmalı. Siyasetin dışına çıkmalı. Doğru karar vermeli. Hukuk yerini bulmalı" ifadesini kullandı.