BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.381,67
HABER /  GÜNCEL

Hristiyanlar Noel için Batı Şeria'da toplandı

Dünyanın dört bir yanından binlerce Hristiyan, Noel bayramını kutlamak üzere, İsa Peygamber'in doğduğu yer olduğuna inanılan Beytüllahim'de toplandı. Hristiyanlar Noel arefesinde Milat Kilisesi'ndeki gece yarısı ayinine katıldı.

Abone ol

Dünyanın dört bir yanından binlerce Hristiyan, Noel bayramını kutlamak üzere, İsa Peygamber'in doğduğu yer olduğuna inanılan Beytüllahim'de toplandı.

Noel arefesinde Milat Kilisesi'nde (Church of Nativity) gece yarısı ayini yapıldı.

1700 yıllık Milat Kilisesi'nin, İsa Peygamber'in doğduğu noktada inşa edildiği düşünülüyor.

Kudüs Patriği Fuad Twal ayinde Hristiyan, Musevi ve Müslümanlara "karşılıklı saygıyla, birlikte ve eşit olarak yaşama" çağrısında bulundu.

Twal, "2015'in geride kalan zor yıldan daha iyi olmasını; ayrım duvarları yerine barış köprüleri kurulmasını umut ettiğini" söyledi.

Patrik ayrıca Hristiyanlardan Gazzelileri de unutmamalarını istedi.

İsrail'in Gazze'ye Temmuz- Ağustos aylarında düzenlediği saldırılar nedeniyle yaklaşık 20 bin aile yerinden olmuştu.

Papa Iraklı mültecileri aradı

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francesco da Noel arefesinde Erbil yakınlarında bir mülteci kampını arayarak Iraklı mültecilerle telefonda konuştu ve "kalben yanlarında olduğunu" söyledi.

Irak'ta, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırıları nedeniyle evlerini terketmek zorunda kalanlar, bu kamplarda kalıyor.

Bağdat'taki Keldani Patriği Louis Sako, IŞİD'in Haziran ayından bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle 150 bin Iraklı Hristiyanın evlerini terketmek zorunda kaldığını açıkladı.