BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Hrant Dink özellikle seçildi

Hükümet Sözcüsü Çiçek Hrant Dink'in özellikle seçildiğini söylerken, olayın zamanlaması konusuna da dikkat çekti.

Abone ol

İstanbul Emniyeti'yle yapılan toplantının ardından basına konuşan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek yaptığı açıklamada "bu cinayetin hunharca ve alçakça işlendiğinin altına çizerken. "Hiç bir neden bu cinayetin alçakta olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu cinayet Türkiye'nin birliğine yöneliktir."diye konuştu.

HRANT DİNK ÖZELLİKLE SEÇİLDİ

Çiçek daha sonra Hrant Dink'in özellikle seçildiğini ve öldürülmesinin provakatif olduğunu söylerken şunları ekledi "Hrant Dink'in özellikle seçilmiş olmasının nedeni aşıkardır. Bu bir provakasyondur. Ayrıca bazı ülkelerin sözde Ermeni soykırımı yasalarının tartışıldığı bir dönemde olmması manidardır" dedi.
 
CİNAYETİ ÇÖZMEK İÇİN BAZI BİLGİLERİ SAKLAYACAĞIZ

Cemil Çiçek Emniyet Teşkilatı'nın bütün birimleriyle olaya anında müdahale ettiğini söylerken "Bu cinayetin tüm yönleriyle andınlatılabilmesi için bazı bilgileri sizden saklayacağız. Sizin de elinize bir bilgi geçmesi durrumunda bunu dışarı sızdırmamanızı istiyorum dedi. Çiçek daha sonra ise bu tarz bilgilerin bizden önce dışarıya sızdırırsanız cinayetin tümüyle aydınlatılabilmesi için daha çok zorlanırız" şeklinde de olayla ilgili bilgisi olanları uyardı.

EMNİYET BASINA BİLGİ VERECEK

Hükümet Sözcüsü Çiçek basın mensuplarından ve Türk Milleti'nden dayanışma için olması gerektiğini konusunda uyarırken "Bu konuda dayanışma ihtiyacı içindeyiz. Konu ile ilgili bilgisi varsa bize başvurabilir. Emniyet yetkililerinin basınla düzenli olarak bilgi alışverişinde bulunacağını" söyleyerek sözlerini tamamlandı.