BIST 10.170
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.390,46
HABER /  DÜNYA

Hollande ile muhalif lider görüştü

François Hollande, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba’yı Elysée Sarayı’nda kabul etti.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, kimyasal silahları kullanmaya devam ettiği takdirde Suriye rejimine yeni yaptırımlar uygulanacağını bildirdi.

Hollande Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba’yı Elysée Sarayı’nda kabul etti. İki lider görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Hollande, Esed rejimini mümkün olan bütün yöntemleri kullanmakla suçlayarak "Rejim mümkün olan bütün yöntemleri hatta en kötülerini kullanıyor.  Eğer yeni ipuçları ortaya çıkarsa yeni rejimin yargılanması ve yeni yaptırımların uygulanması için bütün hukuk yollarını kullanacağız" dedi.

Suriye halkı adına konuşabilecek tek meşru mercinin SMDK olduğunu vurgulayan Hollande, Paris'te koalisyon için büyükelçilik açılacağını duyurdu.

SMDK Başkanı Carba ise Fransa’nın Esed rejimine karşı hareketin kalbinde olduğunu belirterek "Gidişatı değiştirmek için silaha ihtiyacımız var" diye konuştu. Cenevre'deki siyasi çözüm çabalarının başarısızlığa uğradığını hatırlatan Carba, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi'nin istifasının bunun göstergesi olduğunu belirtti.

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, geçen hafta Washington’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette, Suriye’de son haftalarda küçük boyutlarda kimyasal silahların, özellikle de klor gazının kullanıldığını gösteren en az 14 kanıta sahip olduklarını ve alınan numuneleri incelediklerini belirtmişti.