BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  DÜNYA

Hollande Ermenileri telaşlandırdı

Fransa'nın yeni Adalet Bakanı Taubira'nın Türklere desteği, Ermenilerin soykırımı inkar yasasının meclisten geçmesi umudunu kırdı..

Abone ol

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra kurulan hükümette Adalet Bakanı olarak göreve gelen Christiane Taubira, Türkiye yanlısı tutumuyla Fransa Ermenilerini telaşlandırdı.

Türk dostu olarak bilinen Taubira, 2004'teki Avrupa Parlamentosu seçimlerine aday olduğunda Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkına açıktan destek vermişti. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın seçilmeden bir hafta önce Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi Sözcüsü Demir Önger'e iki ülke arasındaki güçlü ve pozitif ilişkilerin yeni dönemde de devam edeceğini teyit eden bir mektup göndermesi, Ermenileri memnun etmemişti.

Eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminde Anayasa Konseyi'nde iptal edilen, ancak önümüzdeki aylarda tekrar gündeme gelmesi beklenen 'soykırımı inkar yasası' için ilgili konumundaki bakanlığa Taubira'nın atanması, Fransa Ermenileri için ikinci olumsuz gelişme oldu. Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande dün Washington'da Beyaz Saray'da ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi.