BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  DÜNYA

Hizbullah lideri Nasrallah'tan Türkiye'ye Suriye uyarısı

Hizbullah lideri Nasrallah, Suriye'deki son gelişmelerle ilgili Beyrut'ta açıklamalarda bulundu. Nasrallah, ABD, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin Suriye'ye hakim olmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Abone ol

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki ‘Şehitler Günü’nde video üzerinden konuşma yapan Hizbullah lideri Nasrallah, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Suriye’ye kara birliği gönderebileceği yönündeki haberleri değerlendirdi.

Türkiye’nin yeni Osmanlı İmparatorluğu projesinin çöktüğünü ve Suudilerin Suriye’deki planlarının başarısız olduğunu belirten Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, “Bölgeyi savaşa çekmeye hazırlar” dedi. "Türkiye ve Suudi Arabistan Suriye'ye girerse bu iyi bir gelişmedir, girmezse o da iyi bir gelişmedir” diye konuşan Nasrallah, "ABD, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin Suriye'ye hakim olmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

"ARTIK ABD BİLE ONLARI ELEŞTİRMEYE BAŞLADI"

Nasrallah, Ankara ve Riyad’ın Suriye’deki krize doğrudan müdahil olmak istemesinin bir diğer nedeninin de Suriye’deki krize siyasi çözüm bulunması kabul etmeye hazır olmamaları olduğunu vurguladı. Suudiler, Türkler ve İsraillilerin Suriye görüşmelerini felç ettiğini iddia eden Nasrallah, “Ön koşullar öne sürüyorlar, taleplerinin çıtasını yükseltiyorlar. O kadar ki ABD bile eleştirmeye başladı” dedi.

"SURİYE'Yİ 4 PARÇAYA AYIRMAK İSTİYORLAR"

Öte yandan Suriye’nin Sünni, Alevi, Dürzi ve Kürt olmak üzere 4 devlete bölünmek istendiğini öne süren Nasrallah, “Suriye’de yaşananlar bölgede ve tüm dünyada etkisini hissettirecek gelişmelere kapıyı araladı. Suudiler ve Türkiye’nin IŞİD’le mücadele altında kara birliği göndermek istemesi de önemli bir gelişme” diye konuştu.