BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,54
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlık çetesine büyük vurgun

Küçük yaştaki çocuklara hırsızlık yaptıran çete çökertildi

Abone ol

İzmir’de, Diyarbakır’dan küçük yaştaki çocukları şehre getirerek hırsızlık yaptırdığı tespit edilen bir şebeke çökertildi. Operasyon kapsamında 2’si çocuk 9 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Hırsızlık Bürosu ekiplerinin 4 ay süren çalışması sonucunda hırsızlık şebekesinin 17 ev, 1 işyeri, 1 otomobilden hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Şebeke üyelerinin bulunduğu yere baskın düzenleyen polis, Diyarbakır'dan hırsızlık için otobüsle getirilen Ö.B. ile R.A isimli iki çocuğu otobüsü durdurup gözaltına aldı.

Olayda çete liderleri M.E, F.T. ile şebeke elemanları V.K, F.A, İ.S, K.Ö. ve Ş.A. yakalandı. Ayrıca, aynı soruşturma kapsamında, S.Y, H.T. ile S.T isimli 3 zanlının hırsızlık yaparken suçüstü yakalanıp tutuklandıkları kaydedildi.

YAKALANANLARDAN BİRİ ASKER ÇIKTI

Operasyonun ardından 9 zanlıdan 8’i adliyeye sevk edilirken, zanlılardan birinin asker olduğunun öğrenilmesi üzerine asker inzibata teslim edildi.

YAPILAN ARAMALARDA ÇOK SAYIDA DEĞERLİ EŞYA ÇIKTI

Öte yandan zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, çok miktarda fotoğraf makinası, televizyon, güneş gözlüğü, bilgisayar ile ziynet eşyası bulundu.

Polis ekipleri, iki ay içinde düzenledikleri operasyon ile 140 kişinin yakalandığını bu operasyonlar sayesinde İzmir’de hırsızlık olaylarının yüzde 65 oranında azaldığını bildirdi.