BIST 10.498
DOLAR 32,29
EURO 35,07
ALTIN 2.474,56
HABER /  GÜNCEL

Hırsızın unuttuğu ayrıntı

Görme engelli bir kişi parasının çalınmasına karıştığı öne sürülen zanlıyı sesinden tanıdı.

Abone ol

Konya'da görme engelli bir kişi, 92 bin YTL paranın çalınması olayına karıştığı öne sürülen şüpheliyi sesinden tanıdı. Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce Sancak Mahallesi Mercek Market önünde park halindeki bir otomobilden 92 bin YTL para çalınması üzerine, polis zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Olay anında otomobilde bulunan görme engelli Mustafa Demirci'nin (21) ifadesini alan Konya Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerden bazılarının market çalışanı olabileceği düşüncesiyle iş yerinin tahsilat işleriyle ilgilenen çalışanları takibe aldı. Bir süre önce tahsilat işinde çalışan ve daha sonra market şoförlüğüne geçen Yalçın O'nun faizle borç aldığı, söz konusu borcunu vadesi geçmesine rağmen ödeyemediği tespit edildi.

Yapılan çalışmalar ve toplanan deliller sonucu 92 bin YTL'nin çalınması olayına karıştıkları iddia edilen Canan İlker Ç. (37), Şahin Ç. (43), Yalçın O. (31) ve Çapan A. (44) yakalanarak gözaltına alındı. Görme engelli Mustafa Demirci'nin, soygun esnasında kendisine ''sesini çıkarma, seni mermi manyağı yaparım'' diyen Canan İlker Ç'yi sesinden tanıdığı öğrenildi.

Zanlıların ifadelerinin ardından, çalınan paranın 83 bin YTL'si bir evin bahçesinde saklanmış olarak bulundu. Yapılan aramalarda, bir ruhsatsız tabanca ve pompalı tüfek ile tefecilik işlemleri dolayısıyla düzenlenmiş olabileceği düşünülen yaklaşık 280 bin YTL'lik senet ele geçirildi.